|

Yazgan: Ücret adaletsizliği giderilsin

Büro-Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Van'da yaptığı açıklamada çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesini istedi.

Adnan Gül
00:00 - 22/04/2008 Salı
Güncelleme: 17:34 - 22/04/2008 Salı
Yeni Şafak
Yazgan: Ücret adaletsizliği giderilsin
Yazgan: Ücret adaletsizliği giderilsin

Bölge toplantısına katılmak için Van'a gelen Büro Memur- Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, aynı kurumda çalışıp aynı işi yapan memur ve işçi maaşı arasında 2 ve 3 kat kadar fark olduğunu belirterek, bu ücret farkının Kamu Personel Yasası ile ortadan kaldırılmasını istedi.

Büro Memur-Sen Bölge toplantısı Van'da başladı. Şahmeran Merit Otel'de başlayan toplantıya, Van, Bitlis, Hakkari, Muş, Bingöl, Erzurum, Iğdır, Kars ve Ardahan temsilcileri katılıyor. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 657 sayılı devlet memurları kanunu artık çalışanların ihtiyaçlarına cevap vermediğini belirterek, Kamu Personel Yasa Tasarısının meclisten geçirilerek yasalaştırılması gerektiğini söyledi. Mevcut yasanın zaman içinde değişik yönetmenlikler ve genelgeler yapılarak kurumlar arasındaki ücret dengesizliği had safhaya ulaştığını dile getiren Yazgan, ayrıcalıklı ve üst kurullar oluşturulduğunu vurguladı.


DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK

Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin de demokratikleşme olduğunu anımsatan Yazgan, son gelişen olaylarla birlikte Türkiye'de düşünce ve düşünceyi ifade etme hürriyetinin olmadığını gösterdiğini söyledi. Yazgan, "Beğenelim, beğenmeyelim, ülkenin yüzde 50'ye yakının oyunu almış bir partinin sudan bahanelerle kapatılma noktasına getirilmesi aslında bir siyasi sorun değil, bir demokrasi sorunudur. İnsanların oylarıyla teveccüh ettiği bir partiyi yine insanlar oylarıyla kapatılmalıdır. Bu süreçte devam eden Ergenekon çetesi ile AK Parti'nin kapatılması ilişkisi kuruldu. Bu süreçte herkes bir adım geri atsın telkininde bulunuldu. Demokrasi ve insan hakları yolunda siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin geri adım değil, daha hızlı ve ileri adımlar atılmasından yanayız." şeklinde konuştu.

16 yıl önce