|

Yazıhan Karasu Projesi tamamlandı

KÖYDES projesi kapsamında 40 yerleşim yerinin yararlandığı "Yazıhan ilçesi Karasu Grup İçme suyu" projesi tamamlandı. 3 milyon 801 bin 466 TL'ye mal olan projenin tamamlanmasıyla birlikte mezralar dahil evlerde şebekeli kaynak içme suyu kullanacak.

İha
00:00 - 23/03/2009 الإثنين
Güncelleme: 18:00 - 23/03/2009 الإثنين
Yeni Şafak
Yazıhan Karasu Projesi tamamlandı
Yazıhan Karasu Projesi tamamlandı

Malatya'da KÖYDES projesi kapsamında 40 yerleşim yerinin yararlandığı "Yazıhan ilçesi Karasu Grup İçme suyu" projesinin tamamlandığı bildirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Mart günü Malatya'da açılışı yapılan 50 ayrı hizmetten biri olan KÖYDES yatırımları içinde yer alan "Yazıhan-Karasu Grup İçme suyu" projesinden 1 ilçe merkezi, 2 belde, 15 köy ve 22 mezra faydalanıyor.


İÇME SUYUNA KAVUŞTULAR

Toplu açılış töreninden kısa bir süre önce yüklenici firmadan geçici kabulü yapılan proje 2 yılda tamamlandı. Toplam 40 yerleşim yerinden yaklaşık 16 bin kişinin faydalandığı "Yazıhan-Karasu Grup İçme suyu" projesi, 3 milyon 801 bin 466 TL'ye mal oldu. Projenin tamamlanmasıyla mezralar dahil evlerde şebekeli kaynak içme suyu kullanma imkanı oluştu.

KÖYDES programı kapsamında Yazıhan ilçesi, Durucasu ve Fethiye beldeleri ile Hamidiye, Mısırdere Bereketli, Kömüşhan, Sürür, Tecirli, Dedekargın, Balaban, Sinan, Eğribük, Boyaca, Gövük , Ambarcık, Bahçelievler ve Karaca köylerine sağlıklı içme suyu temini amacıyla proje hazırlandı.


TOHMA ÇAYI'NIN BESLEYEN KAYNAK

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından konuyla ilgili şunlar belirtildi: "Karasu membası, doğal bir kaynak olup, Tohma çayını besleyen kaynaklardan bir tanesidir. Karasu kaynağından alınan 120 lt/sn su için DSİ Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinler alınarak, kaynağın koruma altına alınacağı alan ile terfi binasının yapılacağı yer Kaymakamlıkça kamulaştırıldı. 771 bin 50 kotundaki Karasu membasından alınan su, 600 metre mesafedeki 962 bin 24 kotundaki ve 500 metreküplük depoya terfi ettirildikten sonra buradaki depodan cazibe ile ünitelerin mevcut depolarına isale edilmektedir. Fethiye beldesi ile Hamidiye köyünün mevcut deposuna su, cazibe ile isale edilemediğinden ikinci bir terfili sistem projesi hazırlanarak uygulandı."

٪d سنوات قبل