|

'Yetimlerimiz birer lider insan olarak yetişecek'

Rida İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kalender, "Garissa bölgesinde hizmete açtığımız ve 50 yetim çocuğumuzu barındırdığımız yetimhanemizde, lider insanlar yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 1/03/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:41 - 1/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
'Yetimlerimiz birer lider insan olarak yetişecek'
'Yetimlerimiz birer lider insan olarak yetişecek'

Rida İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kalender, 14-22 Şubat 2012 tarihleri arasında gönüllülerle birlikte Somali'ye gerçekleştirdikleri ziyareti, düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. Dernek binasındaki toplantıda konuşmasına Somali'nin başkenti Mogadişu'ya yönelik yapılan çalışmaları anlatarak başlayan Tamer Kalender; “Hepinizin malumu üzere derneğimiz yaklaşık 1 yıl önce, kitlesel ölümlerin başlayacağını öngördüğü Somali'nin başkenti Mogadişu'ya giden ilk yardım kuruluşudur. Hatta, 2011 yılı Ramazan ayından öncesinde Mogadişu'da büyük bir yardım dağıtımı yapmıştık. Kenya sınırındaki Dadap kampında da büyük bir yardım organizasyonu gerçekleştirmiş, bu organizasyonda toplam 60 bin kişiye bir ay yetecek gıda yardımında bulunmuştuk. Dadap kampına yönelik derneğimizin çalışmaları aralıksız sürmektedir” dedi.

Gıda yardımı ile girilen Dadap kampında aradan geçen süre zarfında 1 adet mescit, 1 adet aşevi ve 2 adet medrese hizmete açtıklarını ifade eden Kalender, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Garissa bölgesinde hizmete açtığımız ve 50 yetim çocuğumuzu barındırdığımız yetimhanemizde, lider insanlar yetiştirmek istiyoruz. Dernek yönetimi olarak aldığımız karar doğrultusunda kampın diğer bölgelerine de medreseler açarak, yetim öğrenci sayısını 3 bine çıkartmak istiyoruz. Şu anda üç medresemiz yapım aşamasındadır. Kamptaki tek kesimhane ise, bizim olup burada da kurban organizasyonları yapmaktayız.”


3 ADET MEDRESENİN İNŞAATINA BAŞLANDI

Ziyaretlerinin ikinci bölümünü ise kendilerini çok etkileyen Kenya'nın Uganda-Sudan sınırındaki Turkana bölgesindeki Kakuma kampından gerçekleştirdiklerini belirten Rida İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kalender, Kongo, Sudan ve Somalili mültecileri kaldığı kampta yabancı misyoner ve yardım kuruluşlarının son derece etkili olduğuna dikkat çekti. Ziyaret sırasında kurban organizasyonu gerçekleştirdikleri kampa iki adette mescit yaptırıp ibadete açtıklarını vurgulayan Kalender, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şu anda üç adet medrese ve bir adet aşevi inşaatına da başlamış bulunuyoruz. Yaklaşık 750 adet yetim çocuk ile yerel dinlere mensup 250 adet Turkanalı çocuğumuza bu medreselerde ders verip aşevimizden de sıcak yemek yardımı yapacağız”


12 yıl önce