|

Yunus Emre anıldı

Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri, il sınırındaki Ziyarettepe Mevkiinde gerçekleştirildi.Yunus Emre'nin engin bir hoşgörüye sahip olduğunu ifade eden Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, "Yunus Emre'nin bir çok yerde mezarı, makamı, mekanı var. Buda gösteriyor ki Yunus Emre ruhu, manası çok yere lazım" dedi.

Rafet Açıkgöz
00:00 - 2/10/2009 الجمعة
Güncelleme: 17:22 - 2/10/2009 الجمعة
Yeni Şafak
Yunus Emre anıldı
Yunus Emre anıldı

Aksaray ve Kırşehir valilikleri tarafından organize edilen Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri, il sınırındaki Ziyarettepe Mevkiinde gerçekleştirildi. Düzenlenen anma etkinliklere Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Aslan, MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesinde Kırşehir ve Aksaray'dan gelen katılımcılar Yunus Emre Türbesi'ni ziyaret edip, dua ettiler. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, tören alanına gelen temsili Yunus Emre katılımcıları selamlayıp, alıç dağıttı.

Yunus Emre'nin engin bir hoşgörüye sahip olduğunu ifade eden Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, “Yunus Emre'nin bir çok yerde mezarı, makamı, mekanı var. Buda gösteriyor ki Yunus Emre ruhu, manası çok yere lazım. Yine görüyoruz ki onların selamı ve kelamı her yere yetecek kadar engin ve zengin. Yunus Emre'yi anlamak epeyce zihni ve kalbi birikim gerektiriyor. O sebeple Yunus hakkında söz söylemek zor mesele. Yunus gönülden söylüyor ve gönüllere hitap ediyor. Depresyon çağımızda Yunus Emre'den öğreneceğimiz çok şey olduğu anlaşılıyor” dedi.


SEVGİ VE HOŞGÖRÜNÜN KAYNAĞIDIR

Yunus Emre'nin hoşgörüyü halka aşılayan bir yapısı olduğunu ifade eden Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden de, “Bir milletin tarih sahnesinde ölümsüz kalmasının unsurlarının başında kültür ve medeniyet yolunda iz bırakan değerler yer alır. Bu değerlere sahip olan Türk milleti asırlarca insanlığa ışık tutacak büyüklerini yetiştiren ender milletler arasındadır. İşte adı ölümsüzleşen bu ulu insanlardan biri de mezarı başında andığımız sevgi ve hoşgörünün kaynağı Yunus Emre'dir” şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından temsili Yunus Emre şiirler okudu. Etkinlik Yunus Emre Çilehanesi'nin ziyaret edilmesiyle son buldu. Etkinlikler Kırşehir'de, Aksaray ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin Yunus Emre'yi konu alan panel ve konferanslarıyla devam edecek.


٪d سنوات قبل