|

Yunus Emre dil köprüsüdür

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, “Yunus Emre, 700 yıl öncesinden günümüze uzanan bir dil köprüsü, insandan insana uzatılmış sevgi, kardeşlik, hoşgörü elidir. Aradan geçen bunca zamana rağmen bugün bile insanlığa hala söyleyecek sözü olan bir dil ve gönül ustasıdır" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 25/05/2010 Salı
Güncelleme: 17:27 - 25/05/2010 Salı
Yeni Şafak
Yunus Emre dil köprüsüdür
Yunus Emre dil köprüsüdür

Yıldırım Belediyesi, sevgi ve hoşgörü felsefesi üzerine yazdığı şiirleriyle Dünyaya evrensel insan sevgisini aşılayan Yunus Emre İçin, 22-23 Mayıs tarihlerinde sempozyum düzenleyerek, büyük ustayı yad etti. Değerlendirme oturumun ardından, Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan Yunus Emre Meydanı açılışına geçildi. Hava muhalefetine rağmen coşkuyla açılan Yunus Emre Meydanı'nda konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yunus Emre sempozyumu için yurt içi ve yurt dışından gelen konuklarına tek tek teşekkür etti.

Başkan Keskin ayrıca, “Yunus Emre, 700 yıl öncesinden günümüze uzanan bir dil köprüsü, insandan insana uzatılmış sevgi, kardeşlik, hoşgörü elidir. Aradan geçen bunca zamana rağmen bugün bile insanlığa hala söyleyecek sözü olan bir dil ve gönül ustasıdır. Bu yüzden onun hayatı, fikri kişiliği, düşünceleri, tasavvufa getirdiği derinlik, evrensel insan sevgisinin doğru bir biçimde bilinmesi son derece önemlidir. Biz de bu nedenle Yıldırım Belediyesi olarak bu hafta sonu Yunus Emre ve felsefesini irdeleyerek, yeni nesillerle paylaşacağımız bir etkinlik hazırladık. Sizler de bu etkinliğimizde bizleri kırmayarak yanımızda oldunuz, sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


FARKLI KONULARDA GÖRÜŞLER SUNULDU

Yıldırım Belediyesi ve Avrasya Dostluk Kültür Sanat ve Turizm Kurumu Başkanlığı tarafından bu yıl 7.incisi düzenlenen Nizami Gencevi' den Yunus Emre'ye, Kemal Atatürk'ten Haydar Aliyev'e uzanan Sevgi ve Barış Yolu Uluslararası Sempozyumu'na yurt içi ve yurt dışından birçok akademisyen konuşmacı olarak katıldı. Dolu dolu Yunus Emre ve felsefesinin masaya yatırıldığı sempozyumun 2. günü Nizami Gencevi'den Yunus Emre'ye, Kemal Atatürk'ten Haydar Aliyev' e uzanan Sevgi ve Barış Yolu Uluslar arası Sempozyumu'nun 2. bölümü gerçekleşti.

Sempozyumun öğleden sonraki bölümünde, Prof. Dr. Gülnaz Abdullahzade Türkiye ve Azerbaycan'ın Karşılıklı İlmi Aktarışlarının Musiki Sanatına etkisi, Prof. Dr. Nail Tan Türk Dünyası'nda Hayatları Etrafında Halk Hikayesi Oluşmuş Halk Şairleri ve Hikayeleri, Prof. Dr. Hamza Caferov Haydar Aliyev fenomeni, Doç Dr. Yusuf Hüseyinnoğlu Hüseynov Nizami Gencevi'nin Kamillik Felsefesi, Doç Dr. Elman Hudamoğlu Nasirov Ermenistan Azerbaycan Dağlık Karabağ Münakaşasının Halli İstikametinde Milletlerarası Oluşumlar ve Onun Neticileri, Prof. Dr. Hayrettin İvgin Türk ve Azeri Türk Edebiyatında Tecnis, İlknur Soner Büyük Atatürk'ün Dünyadaki Yeri, Sevim Terzioğlu Antalya ve Bakü Halklarının Benzerliği konulu konuşma yaptılar.


14 yıl önce