|

Zulümle abad olunmaz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.

Cihan
00:00 - 13/07/2009 Pazartesi
Güncelleme: 17:29 - 13/07/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Zulümle abad olunmaz
Zulümle abad olunmaz

Özhaseki, Doğu Türkistan'da Türklere yönelik yapılan Çin zulmünün durdurulması gerektiğini belirterek, " Dünyanın hiçbir yerinde zulmün sonsuza dek sürmediğine dikkat çekerek "Zulüm yapanlar abad olmamıştır” dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Doğu Türkistan'da Türklere yönelik yapılan Çin zulmünün durdurulması gerektiğini belirterek, "Bize ait coğrafyada yıllardır kan var, gözyaşı var, zulüm var. Bu zulümlerden dolayı içimiz yanıyor ve durdurulması gerekiyor." dedi. Mehmet Özhaseki, Doğu Türkistan'da yaşanan Çin zulmüne karşı destek olmak amacıyla Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.


ÇİN VAHŞETİ DURDURMALI

AK Parti Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve Yaşar Karayel'in de bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Özhaseki, günlerdir tüm dünya kamuoyunun takip ettiği bir vahşeti Çin'in işlediğini belirterek, "Bu zulüm yıllardan beri devam ediyordu ama bu günlerde biraz daha alenileşti. Dikkat ederseniz bize ait olan coğrafyada yıllardır kan var, gözyaşı var, zulüm var. Bosna'dan başlayın Kafkas coğrafyasına ve oradan Ortadoğu coğrafyasına, oradan Afganistan'dan Pakistan'dan dolanıp Doğu Türkistan'a geldiğiniz coğrafyada bize ait değerleri olan insanların bulunduğu yerlerde yıllardır bu zulüm işleniyor. Bugün bu zulüm devam ederken elbette içimiz yanıyor." diye konuştu.


ZULüMLER TEKERRÜR ETMEMELİ

Dünyanın hiçbir yerinde zulmün sonsuza dek sürmediğine dikkat çeken Özhaseki, "Zulüm yapanlar abad olmamıştır. Zulüm belki artmıştır, gecenin karanlığı arttığı gibi ama arkasından aydınlık doğmuştur. Arkasından güneş doğmuştur, Dileyelim ki bu zulümlerden sonra özgürlük gelsin, hürriyet gelsin. Oradaki insanlarımızın insanca yaşayabileceği bir ortam doğsun. Oradaki hadiselerin olmasını istemezdik ama maalesef acı olaylar yaşandı, can kayıpları oldu. Ölenlere Cenab - ı Allah'tan rahmet diliyoruz. Çevresindeki insanlara baş sağlığı diliyoruz. Bir daha bu zulmün tekerrür etmemesini Cenabı Allahtan niyaz ediyoruz." şeklinde konuştu.


ÇİN DÖKTÜĞÜ KANDA BOĞULACAK

Kayseri AK Parti Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya da Çin'in uyguladığı zulmü kınayarak, 'Hür dünyanın gözü önünde Çin'de öz vatanımızda kardeşlerimize çok büyük bir zulüm uygulanmaktadır. Dindaşlarımıza ve yurttaşlarımıza uygulanan zulmü kınıyoruz.' dedi. Dünya Uygur Komitesi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk ise Çin'in inanılmaz bir vahşet sergilediğini dikkat çekerek, şunları söyledi: "1949 yılından günümüze kadar tam 60 yıldır Çin, Doğu Türkistanlılara zulüm etmektedir. Bugün artık bu durum ayyuka çıkmıştır ve tüm dünyanın gözü önünde bir vahşet yaşanmaktadır. Ama inanıyoruz ki Çin döktüğü kanda boğulacaktır. Şehrimizde ve ülkemizde yaşayan tüm kardeşlerimizi Doğu Türkistan davasına destek olmaya çağıyoruz."


15 yıl önce