|

YKS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı: İşte taban puanları, kontenjanlar, başarı sıralamaları ve özel koşullar

2023 YKS sonuçlarının ardından gözler ÖSYM’nin yayınlayacağı tercih kılavuzuna çevrildi. ÖSYM Başkanı Ersoy, "2023-YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak" dedi. YKS tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlandı. 2023 YKS tercih kılavuzuyla birlikte, binlerce öğrenci aldıkları puan doğrultusu ve başarı sıralamasına göre üniversite tercihlerini yapacak. Peki YKS tercih kılavuzuna göre üniversite tercihleri nasıl yapılacak? İşte üniversite 2-4 yıllık taban puanları, kontenjanlar ve başarı sıralamaları, özel koşul ve açıklamaları.

11:22 - 27/07/2023 Perşembe
Güncelleme: 11:09 - 8/08/2023 Salı
Yeni Şafak
ÖSYM 2023 YKS tercih kılavuzu
ÖSYM 2023 YKS tercih kılavuzu
2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı.
2023 YKS tercih kılavuz
u, sonuçların açıklanmasının ardından araştırılan konular arasında yer almaya başladı. YKS tercih kılavuzu kapsamında taban puanlar ve koşullar gibi detayları görüntüleyebilecek olan öğrenciler,
'nin kılavuzu yayımlayacağı tarihi araştırmaya başladı.

YKS üniversite tercihleri başladı mı?

ÖSYM YKS tercihleri
nde ön kılavuzu yayınladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ilan edilmesinin ardından tercih sürecinin de 27 Temmuz 2023 ve 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacağı açıklandı.

ÖSYM 2023 YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurmuştu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzu yayımlandı ve tercih işlemleri başladı.

27 Temmuz'da yapılmaya başlanan 2023 YKS yerleştirme tercihleri için başvurular, 8 Ağustos Salı günü saat 23.59'a kadar alınacak.

YKS üniversite tercihleri nasıl yapılacak?

2023-YKS tercih işlemleri için son gün. Adaylar tercihlerini 08 Ağustos 2023 Salı günü 23.59'a kadar gerçekleştirecek. ÖSYM 2023 YKS tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaktır. Tercih işlemleri, 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir

YKS 2023 taban puan, tavan puanları ve başarı sıralamaları belli oldu mu?

Tercih işlemlerinin başlayacağı gün olan 27 Temmuz’da ÖSYM, YKS tercih kılavuzunu erişime açıldı. Tercih kılavuzunda üniversitelerin en son alım yaptığı taban puan, tavan puanları ve başarı sıralamaları yer alacak. Ayrıca özel ve genel şartlar, genel kontenjanlar yine bu kılavuzda yer aldı.

2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu
, 08 Ağustos 2023 tarihine kadar ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden sorgulanabilmekte.

Adaylar 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

YKS tercihleri nasıl yapılır?

Adaylar YKS tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapacak.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Adaylar, erişime açılacak olan 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek.

YKS üniversite ek tercih olacak mı?

8 Ağustos’ta sona erecek tercih işlemlerinin ardından değerlendirme işlemleri başlayacak. Üniversite yerleştirmeleri bilgisayar ortamında gerçekleştilirken puan önceliğine göre yapılacak. Üniversite yerleştirmelerinde adayın puanı, başarı sıralaması gibi faktörler dikkate alınacak. İlk tercihlerde herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ikinci (ek) tercih süreci gerçekleştirilecek.

#yks
#yks tercih kılavuzu
#ösym
10 ay önce