|

İngiltere'de terör operasyonu

İngiltere'de dün meydana gelen terör saldırısından sonra İngiliz polisi Birmingham'daki bir eve operasyon düzenledi. 6 adrese düzenlenen operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
09:49 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:26 - 24/03/2017 Cuma
Londra'da parlamento binasının olduğu bölgede terör saldırısı gerçekleşti.
Londra'da parlamento binasının olduğu bölgede terör saldırısı gerçekleşti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da dün akşam meydana gelen olayda korkunç dakikalar yaşandı. Bir kişi otomobilini yayaların üzerine sürerek saldırı düzenledi. Parlemento binası önünde bir polisi bıçakladıktan sonra



Saldırgan ve biri polis memuru olmak üzere beş kişi hayatını kaybettiği saldırının ardından polis bugün Birmingham'da bir eve operasyon düzenledi.



Birmingham'da 6 adrese düzenlenen operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.



  1. Dün ki saldırıda İngiltere Parlamentosu yerleşkesinde bir polis memuru, bir saldırgan tarafından bıçaklandı. Polisin saldırganı vurduğu belirtilirken, parlamento çevresinde en az 20 yaralı olduğu açıklandı. Olayda 1'i polis 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken 40 kişinin yaralandığı ifade edildi. İngiltere polisi olayın terör saldırısı olarak değerlendirileceğini açıkladı. Saldırının ardından İskoçya Parlamentosu'ndaki bağımsızlık referandumu konulu görüşmeler ertelendi.




#İngiltere
#Londra
#Birmingham
7 yıl önce