|

Alabora olan teknede 4 kişi öldü

İzmir Dikili’de Salihleraltı mevkisi açıklarında içinde 10 kişinin bulunduğu balıkçı teknesi alabora oldu. Teknedeki Oğuz İrgit, İsmet Akdağ, Orhan Pancar ve Medeni Karaduman hayatlarını kaybetti.

04:00 - 31/01/2024 Çarşamba
Güncelleme: 03:49 - 31/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Teknenin yeri tam olarak tespit edilemedi.
Teknenin yeri tam olarak tespit edilemedi.

İzmir'in Dikili ilçesinde balıkçı teknesinin alabora olması nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti. Salihleraltı mevkisi açıklarında, içinde 10 kişi bulunan balıkçı teknesi alabora oldu. Olay yerine giden Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri teknedeki 5 kişiyi kurtardı. Oğuz İrgit, İsmet Akdağ, Orhan Pancar ve Medeni Karaduman hayatını kaybederken Gökhan Çakır'ın kurtarılması için çalışmalar gün boyu sürüyor. İzmir Valisi Süleyman Elban da Salihleraltı mevkisinde yürütülen çalışmaları inceledi. Elban, ekiplerin ihbardan sonra 12-13 dakika içinde olay yerine intikal ettiğini, 5 kişiyi denizden kurtardıklarını, 4 kişinin ise yaşamlarını yitirdiğini söyledi. Balıkçılardan biri için arama çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Elban, "Teknenin yeri tam olarak tespit edilemedi. Mevkisi biliniyor. Kısa sürede tekneye ulaşmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.


1 KİŞİ HALA ARANIYOR

Teknenin sahilden yaklaşık 5 kilometre açıkta battığını, bölgedeki derinliğin 30 metre civarında olduğunu anlatan Vali Elban, İstanbul'a kayıtlı trol tipi teknenin bu sezon Dikili civarında balık avcılığı yaptığını ve teknedekilerin profesyonel balıkçı olduklarını kaydetti. Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada arama kurtarma faaliyetleri sonucu teknede bulunanlardan 5'inin sağ ve bilinci açık olarak bota alındığı, bilinci kapalı olarak alınan 3 kişinin ise ambulansta yaşamlarını yitirdikleri, 1 kişinin daha sonradan devam eden arama çalışmalarında cansız bedeninin bulunduğu kaydedildi. Dikili Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Cevdet Bekar da teknenin ağ kapısının taşa takılması sonucu alabora olduğunun tahmin edildiğini belirtti.


#İzmir
#tekne
#alabora
#balıkçı
3 ay önce