|

GFB'den 'Diego ve Yıldırım' açıklaması

Fenerbahçe'nin Gaziantepspor'u 3-0 mağlup ettiği maçta Diego Ribas'ın ıslıklanması maçın önüne geçti. Fenerbahçeli oyuncuların da 'susun' işaretleri yaptığı olayın perde arkasını yenisafak.com açıklıyor.

Yeni Şafak ve
14:11 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:21 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak
Kadıköy'de Diego'nun ıslıklanmasının ardından tribünler ikiye bölündü.
Kadıköy'de Diego'nun ıslıklanmasının ardından tribünler ikiye bölündü.

Fenerbahçe'de son haftalarda hem performansı sebebiyle hem de Gökhan Gönül ile yaşadığı gerginlik sebebiyle tribünlerinde tepkisini çeken ve ıslıklanan Diego Ribas ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.



Genç Fenerbahçeliler Taraftar Grubu Basın Sözcüsü Yücel Aslan, yenisafak.com Spor Servisi'ne Diego Ribas'ın ıslıklanması ve Aziz Yıldırım'la aralarındaki gerginlikle ilgili konuştu. Şampiyonluk yolunda takıma destek verdiklerini ve şampiyonluğa inandıklarını belirten Yücel Aslan, Diego Ribas'ı neden ıslıkladıklarının gerekçelerini açıkladı.



GFB Basın Sözcüsü Yücel Aslan'ın açıklamaları şöyle..



Diego tepkiyi hak etti, ıslıkladık

Diego ile Gökhan arasında Galatasaray maçındaki tartışmadan dolayı, geçmişte de Diego'nun kulübümüzü TFF'ye alacaklarından dolayı şikayet etmesi söz konusu vardı. O dönemde kadro dışı bırakılması da konuşulmuştu. Gökhan Gönül taraftarın sevgilisi, uzun yıllardır çalışıyor, mücadele ediyor. Gökhan ile yapmış olduğu hele ki Galatasaray maçındaki olay bizde bir antipati uyandırdı. Bunları göz önüne aldığımız zaman durduk yere olmadı tepki. Hak etti ki biz ona tepki gösterdik.



Van Persie'ye tepki değil, destek verdik

Islıklar durduk yere olsa diyebilirsiniz ki GFB, şampiyonluk yolunda engel oluyor. Bunca zaman Van Persie'ye niye tepki göstermedik? Çok gol kaçırdı ama biz Van Persie'yi ıslıklamadık, aksine destek veriyoruz. Van Persie geldiği günden beri bekleneni veremedi bir Mario Gomez olamadı. Ama buna rağmen ıslıklanmadı, sahip çıkıldı. Şimdiyse atıyor golleri. Diego'nun yaptığı o ağız dalaşı antipati uyandırdı, o sebeple ıslıklandı diye düşünüyorum. Biz kale arkasında orta bölümdeyiz sürekli biz ıslıklamadık. Sağ tarafta, sol tarafta diğer gruplar ve münferit taraftarlar var. Biz orta bölümdeyiz, tezahüratı biz yönlendiriyoruz ama çatlak sesler hep bizden değil.




Adımız çıkmış 9'a inmez 8'e

Diego'yu çağırırız tribüne destek veririz tabi. Son haftalara girdik, takımın moralini bozacak her bir oyuncu bizim elemanımızdır. Böyle şeylere gerek yok. Biz GFB olarak Diego'yu ıslıklayan bir ekip olarak görünmek istemiyoruz. Biz daha çok takıma yaptığımız tezahüratlarla 12. Güç olarak anılmak istiyoruz. Biz dün Gaziantep maçında da muhteşem bir destek verdik. Biz bunların gündeme gelmesini istiyoruz. En ufak şey de hep GFB'ye mal ediliyor. Adımız çıkmış 9'a inmez 8'e kötü olaylarda ihale hep bize kalıyor. Bizim verdiğimiz desteğin, itici gücün konuşulmasını istiyoruz.



Aziz Yıldırım ile buzlar eridi

Başkan ile aramızda bir problem kalmadı. Maça giriş-çıkışlarda şu an problem yok. Önceden maçlara girişimiz engellenmişti. Biz Fenerbahçe'ye destek veriyoruz, O da kulübe hizmet ediyor. Şampiyonluk yolunda buzlar eridi diyebiliriz. Zaten erimesi lazım herkes başarıyı istiyor ve başarının bir halkası. Hepimiz Fenerbahçeliyiz, herkes kendi işine baksın, kimseyle uğraşmasın. Bizim zarar verdiğimiz söyleniyorsa, o zaman gerçek zararı kimin verdiğini söylersek o da hoş olmaz. Böyle bir polemiğe girmeyelim, herkes işine baksın. Geçen sene bunun sıkıntısını yaşadık. Bir inat uğruna koca tribün kapatıldı ve zararı oldu.



Ersun Yanal bulunmaz Hint kumaşı değil

Ersun Yanal tezahüratı, gönderildikten sonra başladı. O zaman da Ersun Yanal deniliyordu. Ersun hoca takımı şampiyon yapan bir hoca olarak gönderiliş biçimi yanlışlığa vurgu olarak söyleniyordu. Yoksa biz Ersun Yanal'ı çok istediğimiz için, ok iyi bir hoca olduğu için, çok iyi Fenerbahçeli olduğu için değil. Ersun hoca gibilerin Fenerbahçe'den gönderiliş biçiminden dolayı biz tepki gösteriyorduk. Ersun Yanal, kötü şekilde gönderilişe tepkinin simgesi oldu.



Pereira kariyersiz, kariyerli hoca gelmeli

Biliyorsunuz şampiyon yapan başarılı sayılır. Eğer takım şampiyon olursa Pereira kalır dye düşünüyorum. Fenerbahçe'ye daha kariyerli bir isim gelmeli. Madem bu kadar yıldız alıyoruz, yurt dışında daha kaliteli daha kariyerli bir hoca gelebilir. Pereira çok kariyerli, çok isim bir hoca değil, Fenerbahçe'nin büyük düşündüğünü var sayarsak iyi bir hocanın gelmesinden yanayım.



Pereira'nın duruşunu takdir ediyoruz

Trabzon'da son bölümlerde yaşanan olaylarda Pereira'nın sergilediği tavrı çok beğendim. Olması gerek bir hareketti. Bizim gözümüzde puan topladı, sempati kazandı. Taraftarlar için böyle şeyler önemlidir. Olması gerekeni yaptı biz beğendik.



Yıkılmadık, daha güçlüyüz

GFB Lideri Sefa Kalya'nın vefatından sonra, tribünün dağılacağı söylentileri karşısında yıkılmadıklarını belirten Yücel Aslan, şu ifadeleri kullandı. 'Sonuç itibariyle baktığınız zaman GFB'de bölünmenin olmadığı ortaya çıkmıştır. Tezahürat bakımından daha güçlü tezahüratlar oluyor. Bölünme söz konusu değil.'











#Fenerbahçe
#Diego Ribas
#Aziz Yıldırım
#Süper Lig
8 yıl önce