|

Facebook Snapchat hayranlığını abartıyor: Facebook Hikâyeler geliyor

Facebook satın almak isteyip de başarılı olamadığı uygulamaların önemli özelliklerini kopyalamaya devam ediyor. Facebook, Instagram ve Messenger‘dan sonra kendi platformunda da Snapchat benzeri hikâyeleri devreye alıyor.

Yeni Şafak
11:14 - 26/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:17 - 26/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Facebook Snapchat'i kopyalamaya devam ediyor.
Facebook Snapchat'i kopyalamaya devam ediyor.

Facebook mobil uygulamasında artık hikâyeler yayınlanabilecek. Şimdilik test aşamasında olan ve sadece İrlanda'da kullanılabilen yeni özellik ile Snapchat benzeri hikâyeler Facebook mobil uygulamasında kullanılabilecek. Söz konusu hikâyeler özelliğini daha önce ilk olarak Instagram'a sonrasında Messenger uygulamasına getiren Facebook şimdi de kendi uygulamasında hikâyeler yayınlanmasına izin verecek.



  • Mobil uygulamalar üzerinde hikâyeler özelliği kullanıcılar tarafından oldukça kullanılıyor. Bunun farkında olan Facebook, satın aldığı Instagram'da hikâyeler özelliğini devreye soktuktan sonra öncelikle Polonya'daki kullanıcılarla, Messenger uygulaması içinde Hikâyeler özelliğini test etmeye başlamıştı. Şimdi de Facebook, kısa ömürlü hikâyeleri ana mobil uygulamasında test ediyor. Facebook Hikâyeler olarak adlandırılan bu yeni özellik, İrlanda'daki Facebook iOS ve Android uygulamalarını kullananlar tarafından test ediliyor.




Yeni özellik Facebook'un, Snapchat'in ki gibi işleyen yeni uygulama içi kamerasının merkezine oturuyor. Kullanıcılar yüzlerine eğlenceli filtreleri yerleştirebiliyor veya fotoğraflara ve videolara görsel, coğrafi konum tabanlı etiketler ekleyebiliyor. Snapchat'te olduğu gibi bunlara, mobil uygulama içinden, parmağı ekranda sağa sürükleyerek erişmek mümkün oluyor. Hikâyelere eklenen kamera içerikleri arkadaşların Facebook uygulamalarının en tepesinde gösteriliyor, tıpkı Instagram'da hikayelerin en tepede, kullanıcıların profil resimleriyle gösterildiği gibi. Kullanıcılar sadece bir arkadaşın halkasına tıklatarak onun hikâyesini görüntüleyebiliyor. Hikâyelerini görüntülediklerinde doğrudan mesajla onlara cevap vermeleri de, Instagram'da veya Snapchat'teki gibi mümkün oluyor.
















#Facebook
#Facebook Hikayeler
7 yıl önce