|

Tesla’da güncelleme ile birlikte gelen tehlike

Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticisi Tesla’ya, kullanıcısı tarafından dava açıldı. Aracına yüklediği güncelleme sonrası otomatik pilot özelliğinde tuhaflıklar hisseden Dean Sheikh, aracının sebepsiz yere şeritten çıktığını ve fren yaptığını dile getirdi.

Yeni Şafak
09:35 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:40 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Son yüklenen güncelleme ile otomatik pilotta sıkıntılarla karşılaşan kullanıcı, hayati güvencesinin bulunmadığı gerekçesi ile Tesla'ya dava açtı.
Son yüklenen güncelleme ile otomatik pilotta sıkıntılarla karşılaşan kullanıcı, hayati güvencesinin bulunmadığı gerekçesi ile Tesla'ya dava açtı.

Elektrikli otomobil denince akla gelen ilk firma Tesla, rakiplerine nazaran kullandığı teknoloji ile gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle otomatik pilot teknoloji ise rakiplerine fark atan ve bu alanda başarısı kanıtlayan firma, bazı yazılımsal ve donanımsal sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyor.

İşte bu tür sıkıntılardan birine daha maruz kalan firma, kullanıcısı tarafından dava edildi. Son yüklenen güncelleme ile birlikte aracında enteresan şeyler olduğunu ifade eden Dean Sheikh, aracının hayatını tehlikeye attığını ifade etti. Aracını otomatik pilota geçiren kullanıcı aracının kendiliğinden şerit dışına çıktığını belirtti. Ayrıca hiçbir sebep yokken aracın firen yaptığını dile getiren kullanıcı, can güvenliği açısından bu durumun tedirgin edici olduğunu ifade etti ve otomotiv devi Tesla’ya dava açtı.

Açılan dava üzerine samimi bir açıklama yapan Tesla sözcüsü, kullanıcıların yaşadıkları sorunları bildirmesinden ve haklarını savunmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi

#Elektrikli otomobil
#Tesla
#Otomatik pilot
7 yıl önce