2020 süt parası ne kadar: Süt parası alma şartları nelerdir?

Çalışsın ya da çalışmasın her anneye devlet iki önemli ödeme yapıyor. Birincisi doğum yardımı ikincisi ise süt parası. Devlet tarafından annelereyapılan bu doğum yardımı, süt ve emzirme parası olarak adlandırılan yardımların ne kadar olduğu merak ediliyor. 2020 alınacak süt parası ne kadar? Süt parası alma şartları nelerdir?

Halk arasında süt parası olarak bilinen emzirme ödeneği genellikle başvuru yapan kişiler tarafından PTT​şubelerinden çekilebilir.

Devletten; çalışan annelere veya eşi sigortalı olmayan ödenen yardımı, tek defaya mahsus olmak üzere verilmekte.

Halk arasında süt parası olarak bilinen emzirme ödeneği genellikle başvuru yapan kişiler tarafından şubelerinden çekilebilir.

2020 yılı içinde belirlenen asgari ücret baz alınarak süt parası hesaplanır. Peki, 2020 alınacak süt parası ne kadar? Süt parası alma şartları nelerdir?

EKONOMİ
Her kadına ödenen para

Süt parası kimlere ödenir?

4A (SSK) ve 4B (BAĞ-KUR) sigorta kollarına mensup olarak hizmet akdine bağlı ya da kendi adına ve hesabına yaptıkları çalışmalardan dolayı aylık alan anneler ve babalar emzirme ödeneği desteğinden yararlanabilmekte. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre bu kişilere kendi kurumları tarafından ödeme yapılmakta.

EKONOMİ
Emzirme ödeneği nedir? 'Süt parası' kimlere verilir?

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/11/12/59/resized_26d43-1144c4c7geriyedonuksutemzirmeparasinasilalinirsosyorol.jpg

EKONOMİ
Çalışan anneye 5 destek

Süt parası nasıl alınır?

E-Devlet uygulaması üzerinden sorgulanan süt parası Ziraat bankası ve PTT şubeleri tarafından ödenmekte. Kimlik ile birlikte teslim alınabilir.

EKONOMİ
Anneye süt parası

Süt parası ne kadar?

2020 yılı içinde belirlenen asgari ücret baz alınarak süt parası 202 TL olarak belirlendi.

EKONOMİ
2020 engelli maaşı ne kadar: Kimler engelli aylığı alabilir?

EKONOMİ
2020 dul ve yetim aylığı ne kadar?

EKONOMİ
2020 AGİ ne kadar: Asgari Geçim İndirimi hesaplama

EKONOMİ
2020 yaşlılık (65 yaş) maaşı ne kadar?