Bakan Karaismailoğlu: Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattını yapması gerekenler yapmadığı için üzerimize aldık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'yla ilgili, "Bu metro hattımızı da yapması gerekenler yapmadığı için üzerimize aldık" dedi. Karaismailoğlu, "Bu metro hattını da, yapması gerekenler yapmadığı için, vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak doğrultusunda Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla üzerimize aldık. İnşallah 18 ay gibi kısa bir sürede vatandaşımızın hizmetine sunacağız. 18 ay da bir metro hattı için rekor sayılacak bir süre. İnşallah hedefimiz burayı 18 ayda tamamlamak" ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, yapımı süren Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi istasyonunda incelemelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı süren Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi istasyonunda incelemelerde bulunarak açıklama yaptı.

Türkiye'nin her yanında özverili çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Karaismailoğlu, ülke genelindeki 3 bine yakın şantiyede hummalı bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşların yaşam kalitesini güçlendirmek için gayret ettiklerini aktaran Karaismailoğlu, "Dünyanın gıpta ile baktığı mühendislik projeleri bir taraftan devam ediyor. Vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıran ihtiyaçlar da bir taraftan gideriliyor. Bir tarafta Çanakkale Köprüsü bir tarafta Beğendik Köprüsü, Botan Çayı. Bir tarafta Eğribel Tünelleri bir tarafta metrolar, bir tarafta hızlı trenler... Bütün dünyanın en büyük projeleri ülkemizde yapılıyor." diye konuştu.

Geçen hafta Ankara-Niğde Otoyolu'nun 170 kilometrelik kısmını açtıklarını hatırlatan Karaismailoğlu, daha önce de İstanbul'da, Marmaray ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitirilip vatandaşın hizmetine sunulduğunu aktardı.

GÜNDEM
Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yolunu yapmayan İBB metroya da ayak diriyor

"Kuzey Marmara Otoyolu'nun 5. kesimi 19 Eylül'de tamamlanacak"

Karaismailoğlu, 19 Eylül'de Kuzey Marmara Otoyolu'nun 5. kesimini tamamlayacaklarını belirterek, 400 kilometrelik aksın İzmit bölgesinin trafiğini rahatlatacağını söyledi.

Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"Tavşantepe-Sabiha Gökçen Hattı'nı önümüzdeki yılın sonları gibi bitirmeyi hedefliyoruz"

Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Hattı'yla bağlantılı olan Bakırköy Sahili-Kirazlı arasındaki hattın da yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından özverili bir şekilde yapıldığını söyledi.

Bu hattı da devreye almalarıyla Bakırköy sahilden binen bir vatandaşın D-100 Karayolu üzerinden Bahçelievler, Bağcılar ve Güngören'i geçerek Metrokent İstasyonu'ndan Kayaşehir İstasyonu'na kadar erişebileceğini söyledi.

Karaismailoğlu, 7,5 kilometre uzunluğundaki Tavşantepe-Sabiha Gökçen Hattı'ndaki çalışmaların da devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"2. TBM makinesinin de montajı tamamlandı"

Karaismailoğlu, Marmaray'ı da bakanlık olarak tamamladıklarını ifade ederek, Marmaray'ın Halkalı'daki bitimiyle birlikte İstanbul Havalimanı bağlantısını da tamamlayacaklarını söyledi.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe bağlantısının Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı ile bağlantılı olacağını yineleyen Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"En büyük sevincimiz, vatandaşımızın bu yaptığımız işleri kullandığında duyacağı mutluluktur"

Adil Karaismailoğlu, 6,5 kilometrelik hattı İstanbulluların hizmetine sunacaklarını belirterek, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nin dünyanın en modern hastanelerinden biri olduğunu ve metro bağlantısının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vatana millete hizmet etmek nasip işidir. Biz de sayın Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde memleketimizin her bir noktasında vatandaşımızın duasını almak için uğraşıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi yine söylüyoruz; bizim en büyük sevincimiz, vatandaşımızın bu yaptığımız işleri kullandığında duyacağı mutluluktur. Bu yorgunluğumuzu giderecek olan tek şey de odur. Biz de onun için gece-gündüz, bütün arkadaşlarımız ve bütün ekibimizle birlikte büyük bir özveriyle çalışıyoruz.