Eşinin mezarı başında itiraf etmişti: 5 aydır kayıp

Ümraniye'de 41 yaşındaki Hasan Akman erkek kardeşi Ecevit Akman tarafından silahla başından vurularak öldürüldü. Tutuklanan cinayet zanlısı Ecevit Akman'ın ifadesinde, cinayeti kendisiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği yengesi A. Akman ile planladıklarını söylediği öğrenildi. Defnedildikten bir gün sonra kocasının mezarı başında, eşinin ölümüne neden olduğunu itiraf ettiği görüntüleri ortaya çıkan A. Akman, yaklaşık 5 aydır kayıp ve nerede olduğu bilinmiyor.

Olaydan sonra Ecevit Akman çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevkedilen A. Akman, denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı. A. Akman savcılık ifadesinde ise, “Ecevit bana Hasan’ı vuracağını söylediğinde birilerini arayıp haber verip engel olabileceğim halde engel olamadım. Belki de bunu yapmış olsam Hasan şu an hayatta olabilirdi. Ben de Ecevit kadar suçluyum” diye ifade vermişti. Denetimli serbestlik verilen A. Akman’ın karakola imza vermeye gitmediği ve o günden beri kendisinden haber alınamadığı öğrenildi.

YAKLAŞIK 5 AYDIR KAYIP

Denetimli serbestlik hükümleri gereği polis merkezine imza vermesi gereken A. Akman’ın o günden beri imza vermeye gitmediği öğrenildi.

GÜNDEM
8 yıl sonra çapraz sorguda itiraf etti: Oğlunu baltayla öldürüp avluya gömmüş

ÖLDÜRÜLEN HASAN AKMAN’IN AGABEYİ DE ‘KAYIP’ DEMİŞTİ

30 Ekim günü Hasan Akman’ın ağabeyi Mehmet Akman, olayla ilgili şunları söylemişti:

GÜNDEM
Köpeğin saldırısına uğradı: Yaşlı adamın yüzü parçalandı

AİLESİ BİZİ REDDETTİ

Öte yandan A. Akman’ın ailesi ise, “A., bizi ailelikten reddetmiş. Hatta savcılığa bile o konuda ifade vermiş” diye konuştular.

GÜNDEM
Boşandığı kadının boğazını keserek öldürdü: Sizin yapamadığınızı ben yaptım

GÜNDEM
Cinayeti vahşice işleyen zanlının kan donduran açıklaması: Mırıldanıp duruyordu, öldürmek istedim, öldürdüm