|

AB’nin gerçek yüzü

AB Komisyonu Başsözcü Yardımcısı, terör örgütünün Avrupa’daki faaliyetlerinin durdurulması ve son saldırıya ilişkin sorulara verdiği kaçamak cevaplarla AB'nin gerçek yüzünü ortaya koydu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 03:21 - 13/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başsözcü Yardımcısı Alexander Winterstein, AB'nin gerçek yüzünü tüm çıplaklığıyla ortaya koydu. Winterstein, İstanbul'da yaşanan terör saldırısına ilişkin, “AB yetkililerinin ilk açıklamalarında terör kelimesini kullanmamasının nedeni neydi? AB tarafından terör saldırısına ilişkin resmi açıklama yapılması neden 15 saat sürdü? AB üyesi ülkeleri, PKK'nın eylemlerine karşı somut karşılık vermeye çağırıyor musunuz?” sorusuna cevap vermedi.



ADIM ATACAK MISINIZ


Bu sorunun AB siyasi liderlerine yöneltilmesi gerektiğini savunan Winterstein, AB'nin resmi açıklamalarında “terör” kelimesinin yer aldığını söyledi. Winterstein, bir başka gazetecinin, “Terörü övmek ve doğrulamak, Avrupa genelinde suç unsurudur. Cumartesi gecesi İstanbul'da PKK'nın saldırısı sonrası da yüzlerce PKK sempatizanı Avrupa'da bu saldırıyı yüceltip kutladı. AB'ye aday bir ülkedeki terör saldırılarını kutlayan bu insanlar için artık Avrupa'nın bir adım attığını görebilecek miyiz?” sorusuna da kaçamak cevaplar verdi.



TERÖR DİYEMEDİLER


Winterstein, Genişlemeden Sorumlu Komiser Johannes Hahn ile ilgili, “Yakın zamanda terörle bağlantılı 3 kişiyle görüştü. Bu AB'nin yeni genişleme yaklaşımı mı?” sorusuna karşılık, “AB Komisyonu'nun PKK ve terörle mücadelesi açıkça ortada” demekle yetindi.


Alçak saldırı sonrasında AB kurumlarının yetkilileri, tepkilerini göstermek için ilk saatlerde sosyal medya açıklamalarını yeterli gördü. AB tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. AP, AB yetkilileri attıkları twitlerde “terör” kelimesini kullanmadı.









#Avrupa Birliği
#Alexander Winterstein
#PKK
7 yıl önce