|

Eski Bakan: Antlaşma İsrail'i aşağılamadır

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'un önde gelen isimlerinden olan eski Bakan Gideon Sa'ar konuyla ilgili İsrail radyosuna yaptığı açıklamada "Türk aktivistler için tazminat ödenmesini öngören anlaşma, İsrail için bir aşağılamadır." dedi.

Yeni Şafak
15:39 - 27/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:51 - 27/06/2016 Pazartesi
AA

Dün İtalya'nın başkenti Roma'da, Mavi Marmara saldırısından sonra kopan ilişkilerin ardından ilk kez anlaşma sağladı. Türkiye-İsrail anlaşması İsrail basınında bir numaralı gündem maddesi oldu. İsrailli eski bakan Gideon Sa'ar konuyla ilgili açıklamasında Mavi Marmara'da hayatını kaybeden 9 Türk vatandaşının yakınlarına ödenecek 20 milyon dolarlık tazminat için "İsrail için bir aşağılamadır" şeklinde konuştu.






İsrail'in ana muhalefet partisi Siyonist Birlik'in Genel Başkanı Isaac Herzog, İsrail'in Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine tazminat ödemesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.



Başbakan Binali Yıldırım, Mavi Marmara olayında hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına 20 milyon dolar tazminat ödeyeceğini bildirmişti.






Gazze'ye insani yardım götürülen Mavi Marmara gemisine, uluslararası karasularda İsrail askerleri tarafından 31 Mayıs 2010'da düzenlenen saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiş, 50'yi aşkın kişi yaralanmıştı. Mavi Marmara saldırısı, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.



#Hamas
#İsrail
#Mavi Marmara
#Gazze
8 yıl önce