|

İsrail ordusunun bir numarası kim olacak?

İsrail, şimdiden 6 ay sonraki Genelkurmay Başkanı seçimine kilitlendi. En güçlü isim Gazze ve Mavi Marmara katliamlarında imzası bulunan Yoav Galant.

Dış Haberler
00:00 - 8/08/2010 Pazar
Güncelleme: 00:23 - 8/08/2010 Pazar
Yeni Şafak
İsrail ordusunun bir numarası kim olacak?
İsrail ordusunun bir numarası kim olacak?

Tel Aviv yönetimi İsrail ordusunda görev değişimi için kolları sıvadı. Medya ve kamuoyunun kilitlendiği 'seçim' Gazze'de ve Mavi Marmara baskınında eli kana bulanmış kuvvet komutanları arasında bir çekişmeye sahne oluyor. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, 6 ay sonra emekliye ayrılması beklenen Genelkurmay Başkanı General Gabi Aşkenazi'nin yerine atayacağı kişiyi belirlemek üzere şimdiden görüşmelerde bulunmaya başlaması ve Aşkenazi'nin halefini Ağustos btmeden açıklayacağını ilan etmesi tartışma başlattı. Nedeni ise bunun orduda çift başlılığa yol açacağı hatta Aşkenazi'nin erken emekliliğine yol açacağı şeklinde.

HAKKINDA YÜZLERCE DAVA VAR

Tartışmalar sürerken Genelkurmay koltuğu için en büyük mücadeleyi veren isim Gazze'ye yapılan Dökme Kurşun operasyonunun ve Mavi Marmara katlimının ardında ismi bulunan Güney Saha Komutanı Yoav Galant. Barak'ın adayları arasındaki Galant'ın başkanlığa getirilmesinin Türkiye'de rahatsızlığa yol açacağı kesin. Yoav Galant hakkında yüzlerce Türk vatandaşı tarafından suç duyurusunda bulunulmuş bir isim.

14 yıl önce