|

Kızıl Ordu Korosu Lazkiye'ye gidiyordu

93 kişiyi taşıyan, içerisinde askeri yetkililer, gazeteciler ve Kızıl Ordu Korosu'nun da bulunduğu Rus uçağı Karadeniz'de düştü. Uçağın Suriye'nin Lazkiye kentindeki Rus askeri personele yeni yıl konseri vermek için yola çıktığı iddia edildi.​

Yeni Şafak
09:50 - 25/12/2016 Pazar
Güncelleme: 13:14 - 25/12/2016 Pazar
Diğer
Kızıl Ordu Korosu, Sovyetler Birliği Ordusu Kızıl Ordu'nun resmi korosudur.
Kızıl Ordu Korosu, Sovyetler Birliği Ordusu Kızıl Ordu'nun resmi korosudur.

Rusya Savunma Bakanlığına ait, 93 kişiyi taşıyan Tu-154 tipi uçağın Soçi'den havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştüğü bildirildi. Olaya ilişkin İnterfaks ajansında yer alan habere göre, uçakla kalkıştan hemen sonra Rus hava sahası üzerinde manevra yaparken, temasın koptuğu belirtildi.



Uçak Rusya'nın Soçi kentinden Suriye'nin Lazkiye şehrine gidiyordu. Rus basınında yer alan haberlere göre, uçakta Rus askerler, Kızıl Ordu Korosu ve gazeteciler bulunuyor.



Yeni yıl konseri verecekti


Moskova'dan havalanan Tupolev Tu-154 tipi uçağın Soçi'de yakıt ikmali yaptıktan sonra Suriye'ye gitmesi planlanıyordu. Uçak, Rusya'nın Suriye'deki Himeymim üssünde yeni yıl konseri vermek için giden koro üyelerini taşıyordu. Tu-154 tipi uçak Soçi'den havalandıktan kısa bir süre sonra Karadeniz'e düşmüştü.









#Kızıl Ordu Korosu
#Lazkiye
#Suriye
#Rusya
7 yıl önce