|

Rejimden Münbiç hamlesi

Suriye’de rejim güçlerinin, terör örgütü PKK ile koordinasyon içerisinde Münbiç bölgesine askeri unsurlarını soktuğu iddia edildi. Esed’in bir süredir Münbiç’in batısındaki Arime beldesinde küçük bir miktarda askeri gücü bulunuyordu. Dün bu güce 40 pikap, 2 tank ve zırhlı personel taşıyıcılarıyla takviye yapıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 26/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:58 - 26/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Beşşar Esed
​Beşşar Esed

Beşşar Esed rejimi güçlerinin, terör örgütü PKK ile koordinasyon içerisinde Suriye'nin Münbiç bölgesine askeri unsurlarını soktuğu iddia edildi.

Ancak Esed güçlerinin bir süredir zaten Münbiç batısında Fırat Kalkanı bölgesi sınırındaki Arime beldesinde küçük bir miktarda askeri gücü bulunuyor. Dün buradaki birliklerine PKK ile anlaşmalı olarak takviye yapan rejim, 40 pikap, 2 tank, malzeme kamyonları ve zırhlı personel taşıyıcılarını bölgeye gönderdi. Son sevkiyat sonrası PKK'nın Arime'nin kontrolünü tamamen rejime bıraktığı öne sürüldü.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada Arime’deki hareketliliğin 2017’den bu yana bölgede bulunan Suriye rejim güçlerine ait olduğunu belirterek, gelişmelerin takip edildiğini bildirdi.

#Beşşar Esed
#Rejim
#PKK
5 yıl önce