|

Suç makinesi

MİT’in Lazkiye’de paketleyip Türkiye’ye getirdiği Yusuf Nazik’in suç dosyası kabarık. Reyhanlı katliamı sorumlularından olan PKK’lı Nazik, Suriye ile Türkiye arasında silah, uyuşturucu ve insan ticareti yapan çetenin yönetim kadrosunda. Çetenin başında ise Mihraç Ural bulunuyor.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 02:27 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Terörist Yusuf Nazik’in suç dosyası kabarık
Terörist Yusuf Nazik’in suç dosyası kabarık

MİT’in hassas bir operasyonla Lazkiye’de paketleyip Türkiye’ye getirdiği Reyhanlı katliamı sorumlularından Yusuf Nazik, Beşşar Esed’in Lazkiye-El Basit sahil bölgesi ile Keseb hattına tahsis ettiği çetenin yönetim kadrosunda yer alıyor. Çete, Ulaş Cebiroğlu, Hacı Nişan, Abdo Ezo, Önder Sığırcıklıoğlu, Yusuf Nazik ve Nasır Eskiocak gibi teröristlerden oluşuyor. Mihraç Ural’ın başında bulunduğu çete üyeleri, Suriye-Türkiye arasında silah, cephane, uyuşturucu, sigara, alkollü içki ve insan kaçakçılığı yapıyor.

KAÇAKÇILIK VE TERÖR ÇETESİ

Türkiye, Lübnan ve Avrupa’dan gelen yasadışı sol terör örgütü militanlarını El Basit Terör Kampı’nda eğiten çete, Türkiye içerisinde gerçekleşen birçok terör eylemine de gönderdiği silah, bomba, cephane ve militanlar aracılığı ile aktif olarak destekliyor. Esed rejimine muhbirlik yaptığı ve rejim askerlerini birçok kez kurtardığını itiraf eden Yusuf Nazik’in rehberliğinde El Basit Kampı’nda eğitim gören 70’ten fazla PKK, TİKKO ve DHKP-C militanı Afrin’e geçerek Zeytin Dalı Harekatı’nda Mehmetçik’e karşı savaştı.

AYDA 2 MİLYON DOLARLIK GELİR

Keseb ve Güveçci sınır hattında kurulan kaçakçılık ağı ile yüzbinlerce dolar kazanan şebeke, Suriye’den getirilen ürünlerin sevkiyatını 2 farklı güzergahtan sağlıyor. Kesep ve Güveçci bölgelerinde karadan sınıra getirilen ürünler, Denizgören, Meydan ve Kara Mağara köylerine ulaştırılıyor. Daha sonra Hatay, İstanbul ve Avrupa’ya gönderiliyor. Akdeniz üzerinden deniz yolu ile gerçekleşen sevkiyat ise doğrudan Samandağı’na ulaştırılıyor. Terör örgütü bu sevkiyatlardan ayda 1.5 ila 2 milyon dolar kazanç elde ediyor.

Kılpayı kurtulmuşlar

Muhalif Türkmen Komutanlardan Muhammed Abdullah, Fırınlık, Keseb ve Burc el Kasab operasyonlarında Yusuf Nazik’in sahada Esed lehine istihbari çalışma yürüttüğünü, aynı operasyonlarda Mihraç Ural ve yardımcısı Ulaş Cebiroğlu’nun yaralanarak ellerinden kılpayı kurtulduğunu belirtti.


Türkmenleri katlettiler

Rusya’nın yoğun hava desteği ile Türkmendağı’nı büyük oranda ele geçiren Mihraç Ural çetesi bölge genelinde 70’ten fazla Türkmeni vahşice katletti, birçok Türkmeni de işkenceye tabi tuttu. Çete, ayrıca 2016’da Uzman Er Mustafa Uyanık’ı kaçakçılık faaliyetini engelleme amaçlı müdahalesi esnasında şehit etti. Mihraç Ural’ın başında bulunduğu kaçakçılık ve terör timi, 2013-2018 döneminde bölgede 15’ten fazla kişiyi aynı kapsamda öldürdü.

#PKK
#Suriyeü
#Hatay
#Mihraç Ural
#Yusuf Nazik
6 yıl önce