|

Avrupalı turistten Türkiye’ye güven: Şeffaf çalışmanın etkisi oldukça yüksek

Türkiye’nin kovid-19’la şeffaf mücadelesi ve sağlık sisteminin net anlatılması ilk meyvesini turizmde veriyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, uçuşların yeniden başlamasıyla birlikte Türkiye’nin tercih edilecek ülkelerin başında geleceğini söyledi.

Yasemin Asan
01:00 - 23/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 23:32 - 22/05/2020 Cuma
Yeni Şafak
Mehmet Nuri Ersoy
Mehmet Nuri Ersoy

Temaslarını değerlendiren Ersoy, Türkiye’nin tatil konusunda güvenli bir adres olduğu görüşünün Avrupa ülkelerinde hâkim olduğunu ifade etti. Ersoy, “Gerçekleştirdiğim görüşmelerde aldığım geri bildirim, hatlar açıldığında tercih edilecek ülkelerin başında Türkiye’nin geleceği yönünde. Bunda şeffaf çalışmanın ve mevcut sistemimizi tüm detayları ile paylaşmamızın etkisi oldukça yüksek" dedi.

SAĞLIK ALT YAPISI GÜVEN

“Sağlık Bakanlığınca yürütülen ve tüm kurumlarımızın desteği ile koronavirüs yayılımında verdiğimiz başarılı mücadele tüm ülkeler tarafından kabul ve takdir görmektedir” diyen Ersoy, şöyle konuştu: "Ülkelere gönderdiğimiz niyet mektuplarında da bahsettiğimiz sertifikasyon sistemimiz ile sağlık altyapımıza ilişkin veriler güven kazanmamızı sağlıyor. Turizmde aldığımız önlemleri anlattığımız ve davetlerimizi ülkelere ilettiğimiz mektupların ardından 70 ülkenin temsilcileriyle telefon görüşmelerini de sürdürüyorum. Biz oluşan bu güveni 2020 yılı turizminde yansıtmak için çalışıyoruz.”

HAVA TRAFİĞİ AÇILIYOR
  • Ersoy daha önce de Yunanistan, Almanya, Romanya ve Bulgaristanlı mevkidaşları ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini hatırlatarak, haziranda karşılıklı mutabakat sağlanarak hava trafiğini başlatabileceklerini söyledi.
#Mehmet Nuri Ersoy
#Koronavirüs
#Turizm
#Türkiye
#Turist
4 yıl önce