|

Bu yıl 2.3 milyon kişi gaza kavuştu

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın Türkiye’nin bütün illerine doğalgaz götürme projesinde sona yaklaşıldı. Bu yılın başından bu yana 2.3 milyon vatandaş doğalgaz konforuna kavuştu.

Cahit Saraçoğlu
04:00 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:43 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Projeler tamamlandığında nüfusun yüzde 77’si doğalgaza erişmiş olacak.
Projeler tamamlandığında nüfusun yüzde 77’si doğalgaza erişmiş olacak.

Yıl sonuna kadar 46 yerleşim yerine de doğalgaz gelecek. 100 günlük icraat planında Şırnak ve Artvin gaza kavuşacak. İkinci 100 günlük icraat kapsamında ise Hakkari ile birlikte 30 ilçe ve beldenin doğalgaza kavuşturulması planlandı. Hakkari’nin de doğalgaza kavuşmasıyla Türkiye’de yıl sonuna kadar doğalgaz gitmeyen şehir kalmayacak. Tüm bu projeler tamamlandığında nüfusun yüzde 77’si doğalgaza erişmiş olacak.

1,2 MİLYARLIK YATIRIMIN SONUCU

Bu yılın başı itibarıyla toplam 101 ilçe ve beldeye doğal gaz arzının sağlandığını kaydeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yerleşim yerlerindeki 2,3 milyon vatandaşın daha doğalgaz kullanım konforuna ulaştığını anlattı. Dönmez, “İlçelere doğal gaz arzı sağlanması çalışmaları kapsamında, geçen yıl 1,2 milyar TL’ye varan iletim ve dağıtım hattı yatırımı gerçekleştirdik” dedi.

13 BİN KM YENİ HAT ÇEKİLDİ

Söz konusu yatırım kapsamında 13 bin kilometreyi bulan iletim ve dağıtım hattı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Dönmez, 2018 yılında 75’in üzerinde yerleşim yerimize daha doğal gaz arzına yönelik iletim ve dağıtım hattı yapım çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

#Fatih Dönmez
#Doğalgaz
#Türkiye
6 yıl önce