|

Filo kiralamayı TL canlandıracak

İntercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, yeni kiralama sözleşmelerinde 'Türk Lirası zorunluluğu' getirilmesinin filo kiralama sektörünün önünü açacağını belirtti.

Haber Merkezi
04:00 - 29/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:40 - 28/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Filo kiralama sektöründe son aylarda eskisi gibi sıfır araç alımı yapılamıyor
Filo kiralama sektöründe son aylarda eskisi gibi sıfır araç alımı yapılamıyor

Ak “Türk Lirası ile yapılacak uzun vadeli sözleşmeler döviz kurlarında sürpriz artışlar, kredi faizlerindeki beklenmeyen değişikliklerden etkilenmeyecek ve her kesim için daha sağlıklı ve öngörülebilen bir ortam sağlanmış olacaktır. Kiralama sektörünün paydaşları bundan sonra 3 yıla kadar sağlıklı finansal planlama yapabilecekler. Bu durum sektörümüzü tekrar canlandıracak potansiyel için en önemli ortamı hazırlayacaktır” dedi.

YANLIŞ FİYATLAMA FİRMALARI ZORA DÜŞÜRDÜ

2018 yılının ilk yarısında toplam araç sayısı 364 bin 653 adede ulaşan filo kiralama sektöründe son 3 aydır eskisi gibi yeni araç satın alınamadığı için sıfır otomobil satışlarının olumsuz etkilendiğini de sözlerine ekleyen Ak şunları söyledi:

“Filo kiralama pazarının 2019’da biraz küçülmesini bekliyorum. Daha gerçekçi ve TL ile fiyatlanan yeni kira rakamlarının da eski döviz cinsi kiralara göre başlangıç aylarında daha fazla bir bedelle başlıyor olması da gelecek yılın ilk aylarında talebi azaltacaktır. Tüm sektör kendini yeniden şekillendirmek zorundadır. Bu dönemde yanlış fiyatlama yapılan işlerde büyük zararlar ortaya çıkmış ve işletmeler bundan dolayı zora düşmüştür. 2019’da pazarın 300 bin araç ile kapanmasını öngörüyorum. 2019’da toplam 30-40 bin adet aralığında yeni araç alınmasını bekliyorum.”

#Vural Ak
#Türkiye
5 yıl önce