|

Türkiye termalleri dünyayı çekiyor

Son yıllarda sağlık turizminde ciddi bir ivme kazanan Türkiye'ye olan ilgi katlanarak sürüyor. Yabancı turistleriülkemize çekmek için Fizik Tedavi Rehabilitasyonalanı başta olmak üzere bir dizi çalışmayapılacak. Çalışmaların Türkiye’nin sağlık turizmine yeni bir soluk kazandıracağını ifade eden sektör temsilcileri, projeyle konaklama süresinin 15 güne kadar yükseleceğini ifade ediyor.

Cahit Saraçoğlu
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 01:12 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Türkiye yabancı turistleri ülkemize çekmek için FTR (Fizik Tedavi Rehabilitasyon) başta olmak üzere bir dizi yeni hamleyi hayata geçiriyor.
Türkiye yabancı turistleri ülkemize çekmek için FTR (Fizik Tedavi Rehabilitasyon) başta olmak üzere bir dizi yeni hamleyi hayata geçiriyor.

Türkiye’nin yer altı zenginliği termaller, fizik tedavi rehabilitasyon yöntemi sayesinde yabancı turistlerin gözdesi olmaya başladı. Türkiye yabancı turistleri ülkemize çekmek için FTR (Fizik Tedavi Rehabilitasyon) başta olmak üzere bir dizi yeni hamleyi hayata geçiriyor. Yabancılardan gelen talepler doğrultusunda termal tesisler ile yurt dışı arasında köprü kuran Termal Sağlık ve Turizm Derneği (TESTUD), kendi ülkelerinde taleplerinin karşılanmadığından şikayet eden turistleri çekmek için fizik tedavi rehabilitasyon uygulamalarını artırdı. TESTUD Başkanı Yavuz Yılık, Rusya, Orta Doğu, Avrupa’nın çok sayıda ülkesinde yaptıkları araştırmada, termal turizmi yaşamalarının vazgeçilmez bir parçası olarak kabul eden çok ciddi bir nüfus bulunduğunu ve bu kişilerin önemli bölümünün Türk termallerinin değerinin farkında olduğunu kaydetti.

STRES ATMAK İÇİN KULLANIYORUZ

Türk termal tutkunları ile yabancılar arasında ciddi fark olduğunu belirten Yılık, Türklerin yüzde 70’inin dinlenmek, stres atmak, eğlenmek, yabancıların ise yüzde 95 gibi büyük oranda tedavi amaçlı termali tercih ettiklerini ifade etti. Yılık, bundan yola çıkarak termal tesislerde FTR merkezlerinin kurulmasına yönelik dernek olarak büyük bir hamle başlattıklarını vurguladı.


HAYMANA’DA HİZMET BAŞLADI

Termal tesisleri ilk olarak FTR hizmeti ile dünyaya açacaklarını kaydeden Yavuz Yılık, şunları kaydetti: “Bu yoldaki çalışmamızın ilk uygulamasını Ankara Haymana’da hayata geçirdik. İlk olumlu tepkileri de hemen almaya başladık. Şu anda çok sayıda tesis bizim kılavuzluğumuzda bu hizmeti vererek kapılarını yabancılara açmaya hazırlanıyor. Bu tesislerde kapsamlı hizmet veren FTR merkezlerinin sayısını artırarak Türkiye’nin sağlık turizmine yeni bir soluk kazandıracağız. Bu çalışmayla konaklama süresini de minimum 15 güne kadar yükseltmiş olacağız.”

#Türkiye
#kaplıca
#Sağlık Turizmi
5 yıl önce