|

2.5 milyon kişi AKİM'e başvurdu: Yüzde 99 başarı

AK Parti'nin, vatandaşlarla doğrudan iletişim kurulması için 2003'te kurduğu AK Parti İletişim Merkezi'ne (AKİM) başvuru günden güne artıyor. Yurt içi ve yurt dışından bu güne kadar 2 milyon 420 bin kişi AKİM'e başvurdu. Bu başvurulara yüzde 99 oranında geri dönüş sağlandı.

Fazlı Şahan
10:55 - 26/08/2018 Pazar
Güncelleme: 11:11 - 26/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
AKİM Parti politikalarına katkı sağlıyor.
AKİM Parti politikalarına katkı sağlıyor.

AK Parti Genel Merkez ile 81 il başkanlığında faaliyet sürdüren AKİM temsilcilikleri aracılığıyla vatandaşların merkezi yönetim ve parti ile ilgili talep, şikayet, görüş ve önerileri halkla ilişkiler uzmanları tarafından alınarak, ilgili bakanlıklar ve parti birimlerine gönderiliyor.

GEMİ İÇİNDE MAHSUR KALANLARIN DA YARDIMINA KOŞTU

Yurt dışındaki vatandaşlar da sisteme sorunlarını iletebilme imkanı buluyor. Daha önce, Hindistan'da 151 gün mahsur kalan bir gemi içindeki vatandaşın AKİM'i aramasıyla pek çok kişinin kurtarılması sağlanmıştı.

PARTİ POLİTİKASINA DA KATKI SUNUYOR

Halkın nabzını tutan AKİM ile, vatandaştan gelen görüş ve öneriler, partinin en üst kurullarına iletilerek parti politikalarının oluşturulmasına da katkı sağlıyor. Vatandaştan gelen talep ve görüşler analiz ediliyor, rapor haline getirilip AK Parti'nin MKYK ve MYK'sına sunuluyor. AKİM 2004 yılında iletişimin OSCAR'ı sayılan ve Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından verilen Altın Pusula ödülüne layık görülmüştü.

MİLLETİN SESİ

AK Parti kurmayları AKİM'in milletin sesi olduğunu belirterek, "Kurulduğu tarihte hiçbir siyasi parti tarafından uygulanmayan bir hakla ilişkiler modeli olan AKİM, alanında öncü olmuş daha sonra birçok kamu kurum ve kuruluşlarında ve siyasi partilerde bu tip halkla ilişkiler birimleri kurulmuştur" bilgisini verdi.

  • DÜNYAYA ÖRNEK OLDU
  • AKİM dünyaya da örnek oldu. Hollanda'dan CDA Partisi ve Azerbaycan'dan Yeni Azerbaycan Partisi'nin de ülkelerinde AKİM'e benzer bir modele geçtikleri öğrenildi.

NASIL BAŞVURULUYOR

  • Vatandaşlar yurt dışından veya yurt içinden, ''www.akparti.org.tr'' internet adresini, 444 25 44 telefon numarasını, mektup, faks veya kişisel başvuru gibi araçları kullanarak AKİM'e ulaşabiliyorlar.
#AK Parti
#AKİM
6 yıl önce