|

Banka müdürüne 216 yıl hapis

Eski futbolcular Arda Turan, Emre Belezoğlu ve Selçuk İnan’ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin dolandırılmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık, Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan ve 6 şüpheli hakkında evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıktan 216 yıla kadar hapis cezası istedi.

Şahin Şen
04:00 - 26/10/2023 Perşembe
Güncelleme: 00:20 - 26/10/2023 Perşembe
Yeni Şafak
İddianameye, şüpheli Seçil Erzan’ı topladığı paralarla gösteren bu görüntüler de girdi.
İddianameye, şüpheli Seçil Erzan’ı topladığı paralarla gösteren bu görüntüler de girdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, eşi Volkan Bahçekapılı dahil 18 ismin dolandırılmasıyla ilgili davada iddianameyi tamamladı. Denizbank Levent Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can ise “şüpheli” olarak iddianamede yer aldı. İddianamede Erzan’ın “Nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla 66 yıldan 216 yıla kadar, diğer şüphelilerin ise 4 yıl 6 aydan 97 yıl 6 aya kadar hapisleri istendi.

YÜKSEK KÂR VAADİ

Şube Müdürü Seçil Erzan’ın ifadesine de yer verilen iddianamede Erzan’ın, “Çorlu’dayken spekülatif bir hisse senedi aldım. Buradan 1 milyon TL para kaybettim. Bundan sonra tek amacım bu zararı karşılamaktı. Bankanın Florya şubesine atanmam bu ilişkileri kurmama neden oldu” sözleri yer aldı. Bankada kimden ne kadar ve nasıl para aldığını da anlatan Erzan’ın, özellikle futbolculardan aldığı paraları elden topladığı, sadece futbolcular değil doktor, mimar ve ‘yakın dostum’ dediği kişilerden yüksek kâr vaadiyle milyon dolarlar aldığı vurgulandı.

MESAJLARIN ÇOĞUNU SİLMİŞ

İddianamede Erzan’ın diğer müşterilerini nasıl inandırdığı da belirtildi. Buna göre Erzan, “Fatih Terim, Arda Turan benim müşterim, herkes bu fonda para kazanıyor” diyerek, çekimser davranan müşterilerinin de güvenini kazandığı ortaya çıktı. Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada delilleri yok etmek isteyen Erzan’ın cep telefonunun kırdığı ve mesajların çoğunu sildiği kaydedildi.




#Ceza
#İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
#Suç
7 ay önce