|

Dalton musun nesin?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye’yi Münbiç ve Fırat doğusuna yapacağı harekat için tehdit eden John Bolton’a ağır cevap verdi: Bolton musun, Dalton musun bilmem ama şunu açıkça sorarım: Türkiye bağımsız ve egemen bir devlet olarak neyi nasıl yapacağını sana ve patronlarına mı soracaktı? Bu ne küstahlıktır?

Nur Banu Aras
04:00 - 9/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:46 - 9/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli

PKK/PYD terör örgütünü ‘Kürtlerin temsilcisi’ gibi göstermeye çalışıp, Münbiç ve Fırat’ın doğusuna yönelik harekât konusunda da Türkiye’yi, “Bizimle tam koordinasyon olmadan Suriye’de askeri operasyon istemiyoruz” sözleriyle tehdit eden ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sert cevap verdi. Partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada Bahçeli, Bolton’un Türkiye’ye gelmeden ‘tavaf ettiği’ İsrail’de skandal bir açıklamaya imza attığını anımsattı. “Fren tutmayan bu doğan görünümlü şahin, Ankara’nın ABD ile tam koordinasyon halinde olmadığı sürece Suriye’ye askeri harekât yapmamasını zehirli bir dille beyan etmiştir. Bolton musun, Dalton musun bilmem ama şunu açıkça sorarım: Türkiye bağımsız ve egemen bir devlet olarak neyi nasıl yapacağını sana ve patronlarına mı soracaktı? Bu ne küstahlıktır? Nasıl bir terbiyesizliktir?” diyen Bahçeli, terör örgütünü Kürt vatandaşlarla özdeşleştirme çabalarını ise şöyle değerlendirdi:

ALÇAK BİR SAPKINLIK

  • “Trump’a diyorum, Pompeo’ya sesleniyorum, Bolton’a duyuruyorum: Müttefiki olduğunuz insan kasaplarının, bölücü hainlerin Kürt kökenli kardeşlerimizle en ufak ilgi ve alakaları kesinlikle yoktur. Bunlar teröristtir, katildir, canidir. Görüldükleri yerde imhaları vaciptir. PKK/YPG’yi Kürt kökenli kardeşlerimizle ilişkilendirmek ahlaksız bir sapmadır, adi bir saptırmadır, alçak bir sapkınlıktır. Kürt kökenli kardeşlerimize sevgi ve hürmetimiz tarifsizdir. Onlarla hiçbir alıp veremediğimiz yoktur, olmayacaktır. PKK/YPG başka, Kürtler başkadır. Şayet konu Kürt kökenli kardeşlerimiz ise onları Washington değil, Brüksel değil, Paris değil, Berlin değil, Londra değil; tarih şahittir ki Ankara sevecek, Türk milleti ölüm pahasına kucaklayacaktır. Kürt kökenli kardeşlerimize Trump ve evanjelist kadrosunun muhabbeti yalandır, riyadır, sahtedir, aslı astarı yoktur.”

FİTNENİN BOYNUNU VURUN

“ABD ne yaparsa yapsın Türkiye Fırat’ın doğusuna hak için, adalet için girmeli, gereğini yapmalıdır. Başkalarının ne diyeceğiyle ilgilenemeyiz. PKK/YPG’nin kökünün kazınması için altın fırsat önümüzdedir. Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtı’yla emperyalizmin uykularını kaçıran, hevesini kursağında bırakan, terör devleti kurma niyetlerini can evinden vuran Türkiye, bu kez de gerek Fırat’ın doğusu gerekse Münbiç ve etrafını zulmün tasallutundan kurtarmaya muktedirdir, buna hazırdır. Mevzubahis vatan savunmasıdır. Bunun da üstünde beka mücadelesidir. Duruşumuz meşrudur, uluslararası hukuka uygundur. Dört parçalı Kürdistan komplosu her düzeyde tırpan yemiştir. Türkiye hiçbir tehdidi alttan almamış, göz yummamıştır. Bugün Fırat’ın doğusu fitnenin boynudur. Bu boyun vurulmalıdır, bu boyun bedeninden koparılmalıdır. Refakatçisi emperyalizm olan Rojava projesi tedavülden kaldırılmalıdır.”


#MHP
#Devlet Bahçeli
#John Bolton
#PKK/PYD
5 yıl önce