|

'Helal gıda' rehberi

Londra'nın Hackney Belediyesi, bölgede yaşayan Müslümanlar için farklı dillerde 'gıda rehberi' hazırladı. Rehber broşürlerde, Kur'an'dan bir de ayet yer alıyor.

Yeni Şafak
01:00 - 17/12/2004 Cuma
Güncelleme: 12:12 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Hackney Belediyesi Çevre Sağlığı Departmanı, tüketici ve işyeri sahipleri için iki ayrı gıda rehberi hazırladı. Müslümanlara yönelik hazırlanan rehber broşürlerde, Kur'an-ı Kerim'den bir de ayet yeralıyor. Türkçe olarak da basılarak bölgede yaşayan halka dağıtılan "Gıda Rehberi" Hackney Belediye Başkan Yardımcısı Jessica Crowe tarafından tanıtıldı. Bölgede yaşayan müslüman tüketici ve işyeri sahiplerinin, helal et ve gıda ürünlerinin üretim, satış ve tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilerin yeraldığı gıda rehberlerinde, gıdayla ilgili olarak Kur'an-ı Kerim'den, "Yaratan ve esirgeyen Allah'ın adıyla, 'Allah'ın size ihsan eylediği mubah yiyecekleri yiyin, ibadet ettiğiniz Allah'ın cömertliğine minnet edin" ayetine yer veriliyor.

Hackney'de 25 bin Türk yaşıyor

Üretici ve tüketici 'rehber'lerinde "Pozitif Eylem Planı" başlığı altında "helal nedir?" gibi sorulara açıklama getiriliyor. Tüketicilere yönelik hazırlanan rehberde konu açıklanırken, "Müslüman bir tüketici olarak, 'helal' etiketi veya açıklaması taşıyan tüm gıdaların helal kaynaklardan ve helal yöntemler kullanılarak elde edilmesini isteme ve bekleme hakkına sahipsiniz. Bir Müslüman olarak size sunulan etin tamamıyla helal olduğuna güvenebilme hakkına sahipsiniz. Etin içindeki maddelere dikkat etmeniz, saygın üreticilerin ve tedarikçilerin ürünlerini kullanmanız ve eti saygın bir kaynağa kadar izleyebilmeniz gereklidir" uyarılarına yerveriliyor. Bu arada belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre yaklaşık 210 bin nüfusa sahip olan Hackney'de 25 bine yakın Türk yaşıyor. Türkiye ve Kıbrıs'dan gelen Türkler, bölgenin üçüncü büyük azınlık toplumu olarak biliniyor.

  • MUSTAFA KÖKER / LONDRA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce