|

Johny, İvan, Yorgo, Hans terörist PKK'nın safında

Sunday Times, PKK'yla birlikte Türkiye'ye karşı savaşan yabancıların olduğunu yazdı. Habere göre, terör örgütüyle birlikte Mehmetçiğe kurşun sıkanlar arasında İngiliz, Rus, Alman ve Yunan teröristler var

Londra
00:00 - 29/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:55 - 29/10/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Johny, İvan, Yorgo, Hans terörist PKK'nın safında
Johny, İvan, Yorgo, Hans terörist PKK'nın safında

İngiliz The Sunday Times gazetesi, Kuzey Irak'ın dağlık kesiminde yuvalanan terör örgütü PKK'nin safında Türk ordusuna karşı savaşanlar arasında, İngilizler de dahil olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinden gelenlerin bulunduğunu yazdı. Sunday Times'da yayımlanan ve gazetenin Kandil'e çıkan muhabiri Hala Cabir'in izlenimlerinin yansıtıldığı uzun haberin, 3 bin kişiden oluşan PKK teröristleri arasında en az üç Britanyalı olduğu belirtilerek, diğer yabancılar arasında Ruslar, Almanlar, Yunanlılar, İranlılar ve Arapların olduğu kaydedildi.

OPERASYON İŞARETİ GÖRÜNMÜYOR

PKK'nın hem Avrupa, hem de Amerika tarafından terörist bir örgüt olarak nitelendirildiğine dikkat çeken gazete, Türkiye'nin, Kuzey Irak'taki bölgesel hükümetin PKK'ya karşı harekete geçmesi talebine karşın herhangi bir askeri operasyon işareti görülmediğine dikkat çekti. Kandil Dağı'na giderken Irak ordusuna ait kontrol noktalarındaki askerlerin, terörist mevzilerine giden yolu neşe içinde tarif ettiklerine dikkat çeken Times muhabiri, PKK'lılara yönelik ikmal yollarının da kesilmediğini, Kandil'e çıkarken yolda gıda malzemeleriyle dolu birkaç araç gördüklerini de anlattı.

ABD, PKK'YA BİRŞEY YAPMAYACAK

Times muhabiri, görüştükleri İshanaz adlı bir PKK'lının "Saldırılarımız Türk kuvvetlerine odaklandı ve rehin askerlere saygı ile davranıyoruz" dediğini de aktardı. İshanaz, ayrıca rehin alınan askerlerin "talepleri yerine getirilinceye kadar tutulacağı"nı söyledi. Irak hükümetinin, teröristlerlerin üstesinden gelinmesi için Amerikan askerlerinin bölgede konşlanmasını istedğii yaaan Times, bununla birlikte ABD'nn Kuzey Irak'tak komutanı Tümgeneral Benjamin Mixonın, 'PKK'ya karşı hangi adımları atmayı planlıyorsunuz?' sorusuna, 'Kesinlikle hiçbirşey' yanıtını verdiğini yazdı.


17 yıl önce