|

Karadeniz'de sürüklenen gemiye ulaşılamadı

Karadeniz'de yakıtı bittiği için sürüklenmeye başlayan Ukrayna bandıralı "Lucky Tramp" adlı kuru yük gemisine henüz ulaşılamadı.

Aa
00:00 - 31/10/2006 Salı
Güncelleme: 16:17 - 31/10/2006 Salı
Yeni Şafak
Karadeniz'de sürüklenen gemiye ulaşılamadı
Karadeniz'de sürüklenen gemiye ulaşılamadı

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 32 mil açıkta yakıtının bittiğini bildirdikten sonra sürüklenmeye başlayan "Lucky Tramp" adlı kuru yük gemisine yardım amacıyla İstanbul'dan "Gemi Kurtaran" ve "Kurtarma 3" römorkörleri ile "Kıyı Emniyeti 7" tahlisiye botu hareket etti.


Ekiplerin 16 mürettebatı bulunan gemiye ulaşmak amacıyla çabaları sürerken, saat 10. 45 itibariyle gemiyle kurulan irtibatta, makine arızasının giderildiği ve 12 mil mesafede İstanbul Boğazı'na doğru ilerlemeye başladığı bilgisi alındı.


Yaklaşık 2 saat sonra tekrar irtibat sağlanan gemiden, yaklaşık 15 mil mesafede tekrar arıza olduğu ve artan kuvvetli rüzgarla birlikte yeniden sürüklenme yaşandığı bilgisine ulaşıldı.


Yetkililer, Karadeniz'deki kuvvetli fırtına ve ağır deniz şartları nedeniyle gemiye halen ulaşılamadığını, bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü ve herhangi bir can kaybını önlemek amacıyla Sahil Güvenlik Komutanlığından helikopter kaldırması talebinde bulunulduğunu kaydettiler.


18 yıl önce