|

Kürecik köstebeği

Malatya Kürecik’te bulunan NATO radar üssündeki ABD’li askerlerin ikamet işlerini takip eden ve bir Amerikan şirketinde tercüman olarak çalışan FETÖ mensubu tutuklu sanık Tevfik Mutlu’nun Malatya 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılanmasına devam edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:14 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ mensubu tutuklu sanık Tevfik Mutlu’nun Malatya 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılanmasına devam edildi.
FETÖ mensubu tutuklu sanık Tevfik Mutlu’nun Malatya 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme heyeti duruşmada, sanık Mutlu’nun cep telefonu kayıtlarında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’a 7 bin 240 kez erişimde bulunduğunu açıkladı. Köstebeğin Bylock’tan en sık kimlerle görüştüğü de ortaya çıktı. FETÖ’nün ‘Alevilerden sorumlu imamı’ Süleyman Uysal, ‘yargı imamlarından sorumlu imamı’ Ahmet Can, ‘asker ve polis okulları sorumlusu’ Sait Aksoy, 9 Ocak’ta Texas’taki North American Üniversitesine rektör olarak atanan Şeref Ali Tekalan ve eski Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı firari Ali Çelik, FETÖ’cünün en sık görüştüğü isimler olarak ifade edildi.

TOPUZ’DAN SONRA İKİNCİ İSİM

Mutlu 31 Ekim’de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. İstihbarat birimlerinin yaptığı araştırmada Tevfik Mutlu’nun ABD’nin İstanbul Başkonsolosluk görevlisi Metin Topuz’dan sonra FETÖ içinde aktif ve önemli görevler üstlenen ikinci isim olduğu belirlendi.

#FETÖ
#Kürecik
#NATO
6 yıl önce