|

Rabia Naz’ı TBMM araştıracak

AK Parti Milletvekili Nurettin Canikli, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüyle ilgili TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. 20 vekilin imzasını taşıyan önergede olayın kamu vicdanını tatmin edecek bir şeffaflığa kavuşturulması isteniyor.

Fazlı Şahan
04:00 - 20/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:52 - 20/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Rabia Naz Vatan
Rabia Naz Vatan

AK Parti, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüne ilişkin TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi. İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli ve AK Partili 19 vekilin imzası ile verilen araştırma önergesinin gerekçesinde, Giresun Eynesil’de 12 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde ağır yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden küçük kızla ilgili kamuoyunda çeşitli tartışmaların yaşandığına dikkat çekildi.

ŞEFFAFLIĞA KAVUŞMALI

  • Çocuk ölümleri, Rabia Naz Vatan’ın ölümü ve benzeri olaylardaki süreçlerin tüm yönlerinin araştırılıp kamu vicdanını tatmin edecek bir şeffaflığa kavuşturulması için verildiği belirtilen önergede, sorunların tespit edilip gerekli tedbirlerin alınmasının büyük önem taşıdığı vurgulandı. Küçük kızın ölümüyle ilgili soruşturma olay yeri incelemede görevli polislere uzanmış, 60 tanığın da yeniden dinlenmesine karar verilmişti.
#AK Parti
#Nurettin Canikli
#TBMM
#Rabia Naz Vatan
5 yıl önce