|

TBMM'de gündem terörle mücadele: Numan Kurtulmuş 'Kimlerin destek verdiğini iyi biliyoruz' diyerek oturumu açtı

TBMM'deki terörle mücadele gündeminde Meclis Başkanı Kurtulmuş, ''Terör örgütlerine kimlerin destek verdiğini iyi biliyoruz'' diyerek oturumu başlattı. Kurtulmuş'un konuşmasının ardından söz alan Milli Savunma Bakanı Güler, ''Terör örgütünün hareket kabiliyetini bitirdik. 'Ordumuzun sınır dışında ne işi var' diyenler strateji bilmiyor'' açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanı Fidan, ''Tüm müttefiklerimiz terörle mücadelemize destek vermeli. PKK, Suriye ile Irak için güvenlik tehdidi haline geldi. KYB, PKK tutumunu değiştirmezse daha ileri önlem alacağız'' ifadelerini kullandı.

Zeynep Karçığa
15:24 - 16/01/2024 Salı
Güncelleme: 18:33 - 16/01/2024 Salı
Yeni Şafak
Terörle mücadele oturumu dolayısıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuşma yaptı.
Terörle mücadele oturumu dolayısıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuşma yaptı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenleniyor. Kurtulmuş, "Türkiye sorunlarını çözmeye muktedir devlettir. Terör belasını da yok edip tarihin çöplüğüne atacaktır" dedi.


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başlıkları;

Türkiye, sorunlarını çözmeye muktedir bir devlettir. Terör belasını da bütün unsurlarıyla tasfiye edecek, yok edecek, tarihin çöplüğüne atacaktır. Terörün önündeki en büyük engel, demokratik meşruiyetimizin kaynağı TBMM'dir, bizatihi siyasetin kendisidir, buradaki milletvekilleri, TBMM'nin ruhudur. Terör örgütlerine kimlerin destek verdiğini iyi biliyoruz.


'Terör örgütünün hareket kabiliyetini bitirdik'


Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in açıklamalarından satır başlıkları;

Terör örgütüne ağır darbe verdik. Terör örgütünün hareket kabiliyetini bitirdik. 'Ordumuzun sınır dışında ne işi var' diyenler strateji bilmiyor. Terörü kaynağında yok etme stratejisi uyguladık. Sınırda kurulmak istenen terör koridorunu parçaladık.


Bugün artık yurt içinden tek bir şehit haberi gelmiyor, üs bölgelerimize tek bir saldırı yapılmıyor. Bu da terörü kaynağında yok etme stratejimizin başarısını gösteriyor.


(Pençe operasyonları) Şu an orada olmasaydık örgütün sınırlarımıza saldırıları önceki gibi devam edecek, şehirlerimizde daha büyük bedeller ödeyecektik.


Bölgedeki üslerimizde güvenlik tedbirlerini sürekli artırıyoruz. Üs bölgelerimiz, mütemadiyen güçlendirilmektedir.


Bugün Gabar'da petrol çıkarılıyor, Hakkari'nin yaylalarında festivaller yapılıyorsa, bunlar terörü kaynağında yok etme stratejimizin sonucudur.


Bugün artık yurt içinden tek bir şehit haberi gelmiyor, üs bölgelerimize tek bir saldırı yapılmıyor. Bu da terörü kaynağında yok etme stratejimizin başarısını gösteriyor.


Mehmetçik karşısında aciz kalan teröristlerin son çırpınışları. Teröristlerin kalbi Zap'a ulaşmamız, örgütün son direncini Pençe-Kilit sahasında ortaya koymasına sebep oldu.


Kim destek verirse versin, hangi bahaneyle, ne sebeple olursa olsun güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğiz.


Irak ve Suriye'nin kuzeyinde son 5 günde 78 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece son 1 yılda 2 bin 375 terörist etkisiz hale getirilmiştir.



'Terörle mücadelede ezber bozduk'


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamalarından satır başlıkları;

Tüm müttefiklerimiz terörle mücadelemize destek vermeli. PKK, Suriye ile Irak için güvenlik tehdidi haline geldi.


Irak makamlarıyla istişare sürecimiz devam ediyor, Irak yönetiminin PKK'ya yönelik evrilmekte olan anlayışını tahkim etmek üzere çalışmalarımız titizlikle sürdürülmektedir.


Süleymaniye'ye yönelik yaptırımlarımıza rağmen KYB, PKK'ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler almakta tereddüt etmeyeceğiz.


Terörle mücadele diplomasimizi, örgütün pek çok ülkede siyasi ayağı olduğunu bilerek yürütmekteyiz. Örgüt, Suriye ve Irak'ta varlık kazanmıştır.


PKK'nın finans kaynağını kurutmak için de çalışmalar yürütmekteyiz. Finlandiya İsveç'in Üçlü Muhtıra'dan sonra attığı adımlar, PKK çevrelerinde rahatsızlık oluşturmuştur.


#TBMM
#Terörle Mücadele
#Numan Kurtulmuş
4 ay önce