|

Tarih yazacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu Eşme’de görev yapan Mehmetçik’e, “Sizler nasıl ki Cerablus, Afrin’de tarih yazdınız, inşallah süreç aynı kararlılıkla devam edecektir. Hiçbir taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Sizlerin inancı, imanı inanıyorum ki birçok zaferi getirecektir” diye seslendi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:48 - 2/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki komutanlar Kilis’teki Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığında denetleme ve incelemelerde bulundu
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki komutanlar Kilis’teki Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığında denetleme ve incelemelerde bulundu
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde TSK’nın komuta kademesi ile yılın son gecesinde Süleyman Şah Türbesi ile Kilis’teki Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığında denetleme ve incelemelerde bulundu. Akar’ın telefonla görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl ki Cerablus’ta, Afrin’de bir tarih yazdınız bundan sonraki süreçte de inşallah bu süreç aynı kararlılıkla devam edecektir” dedi.


Akar’la birlikte Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz, Suriye Eşmesi’ndeki Süleyman Şah Türbesi’nde dua etti, faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. Türbe çevresindeki mevzileri gezen Akar, nöbet tutan askerlerle tek tek sohbet etti, sınır hattını inceledi. Akar’ın burada telefonla görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan, türbenin önemine dikkati çekerek şu mesajları verdi:

SÜREÇ ÇOK FARKLI OLACAK

  • “Bu süreç içerisinde çok farklı bir dönemi Cerablus’ta, Afrin’de yaşadık ve Süleyman Şah’da sürekli olarak hep belli sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Fakat nakli kubur yapıldıktan sonra Süleyman Şah’ta yeni bir dönem başladı. Şu anda malum 120 dönüm kadar bir arazi içinde Süleyman Şah Türbesi ve çevresiyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisinin tarihiyle özdeş hale gelmiş olan Süleyman Şah’ın inanıyorum ki bundan sonraki süreci çok daha farklı olacaktır, çok daha önemli olacaktır. Emanetimize sonuna kadar sahip çıkacağız.”

SPEKÜLASYONLARA TAKILMAYIN

“Birçok spekülasyonlar olmakta, sakın bu spekülasyonlara kulağınıza takmayın. Bizler inanıyoruz, inandığımız için üstünüz. Bundan hiçbir taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Sizlerin inancı, imanı inanıyorum ki birçok zaferi de arkasından getirecektir. Tebrik ediyorum. Biribirinizi inanıyorum ki Allah için seveceksiniz, seviyorsunuz ve sizler bir şehadete hep yürüdünüz, yürüyorsunuz. Bizim için zaten en önemli ödül de o. Bu ödüle inanarak çıktığınız bu yolda inanıyorum ki Rabbim zaferleri de bize lutfedecektir. Sizi kutluyor, tebrik ediyorum.”


  • Bir yılda 2 bin 398 terörist öldürüldü
  • Milli Savunma Bakanı Akar, 2018 yılında 147 büyük çaplı operasyon düzenlendiğini, sene boyunca öldürülen terörist sayısının ise 2 bin 398 olduğunu kaydetti. Akar terör örgütünce kullanılan sığınak, barınak, depo gibi 992 hedefin de bombardımanlarla imha edildiği bilgisini verdi.

#Hulusi Akar
#Kilis
#Türbe
#Denetleme
#Recep Tayyip Erdoğan
5 yıl önce