|

Yerelde ittifaka yasal zemin

AK Parti, genel seçimlerdeki ittifak şartlarının yerel seçimlere de uyumlu hale getirilmesi için çalışma başlatıyor. Bu kapsamda yerel seçimde ittifak yasal zemine kavuşturulup, ittifakı oluşturan partilerin yer alması öngörülüyor.

Fazlı Şahan
04:00 - 18/04/2019 Thursday
Güncelleme: 01:56 - 18/04/2019 Thursday
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti seçimlerin ardından yeni dönemin ajandasına odaklandı. Bu kapsamda genel seçimler için yapılan ittifak düzenlemesi yerel seçimlere de uyarlanacak. Bunun için de yasal bir düzenleme yapılması planlanıyor.

Başlatılacak çalışma ile ittifakı oluşturan partilerin genel seçimde olduğu gibi yerel seçimde de pusulada ittifak başlığı altında ayrı ayrı yer alması öngörülüyor. Bu çalışmayla ilgili olarak MHP’li kurmaylarla ortak çalışma yapılması da gündeme gelecek. Yerel seçimlerde yasal düzenleme olmadığı için ittifaklar pusula üzerinde değil ortak adaylar üzerinden gerçekleştirildi. Bu durum bazı seçim bölgelerinde sıkıntı doğurdu. Yapılması planlanan düzenleme ile zaman zaman sıkıntı ve yanlış oy kullanımına neden olan durumların ortadan kalması öngörülüyor.

BÜYÜKŞEHİR YASASI

  • Gündeme gelmesi beklenen bir diğer konu ise MHP lideri Devlet Bahçeli’nin seçim sonrası dile getirdiği büyükşehir yasası olacak. AK Parti ve MHP’nin bu konuda atılacak adımları da netleştirmesi bekleniyor.
  • AK Parti, genel siyasetin dışında parti içine dönük hedefler de bulunduruyor. Önümüzdeki dönem teşkilatın saha da fazla görünür olması sağlanacak. Esnaf ziyaretlerine, ev sohbetlerine, gençlerle ve kadınlarla yapılacak buluşmalara daha fazla ağırlık verilecek. Sahada yeni bir dil ve üslup geliştirilecek.
  • AK Parti yeni nesle daha fazla ulaşmak için farklı çalışmalar da yapacak. Özellikle gençlere yönelik çeşitli projeler yürütülecek. Gençlere yönelik politika ve söylemlerin geliştirilmesinde genç partililerden de mutlaka faydalanılacak.
#​AK Parti
#Seçim
#İttifak
5 years ago