|

Yine denediler

Güneydoğu, kuzey Irak ve Suriye’deki operasyonlarla köşeye sıkışan PKK yine patlayıcı yüklü model uçaklarla saldırmak istedi.

Şahin Şen
04:00 - 2/01/2019 среда
Güncelleme: 03:51 - 2/01/2019 среда
Yeni Şafak
İmha edilen model uçağın parçaları.
İmha edilen model uçağın parçaları.

Güvenlik güçlerinin yurt içinde ve sınır ötesinde düzenlediği peş peşe operasyonlarla ağır darbe alan PKK, yine monte uçaklara sarıldı. Teröristler Silopi ve Cizre’deki bazı askeri noktalara bomba yüklenmiş model uçaklarla saldırmak istedi. Yeni yıla dakikalar kala Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü arkasındaki Jandarma Komutanlığına ait çocuk oyun parkı üzerinde fark edilen patlayıcı yüklü model uçak, polis ekiplerinin açtığı ateş sonucu havada imha edildi.

KOBRA İMHA ETTİ

Olayın meydana geldiği saatte parkta çocuk bulunmaması ve model uçağın zamanında fark edilmesi muhtemel bir facianın önüne geçti. Terör örgütü PKK, Cizre ile eş zamanlı olarak Silopi’deki Şehit Ercüment Türkmen Kışlası’na da 600’er gram C-4 patlayıcı yüklü model uçakla saldırmak istedi. Kışlada nöbet tutan askerlerin fark ettiği model uçaklar, Kobra tipi zırhlı araçlardan açılan ateşle havada patlatıldı. Yapılan incelemelerde patlayıcıların çivi ve metal parçalarıyla güçlendirildiği belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Terör örgütü PKK yine Şırnak’ta 10 Kasım 2018’de Atatürk’ü anma törenlerinin yapıldığı valilik ve askeri üs bölgelerine patlayıcı yüklü model uçaklarla 10 ayrı noktaya saldırı girişiminde bulunmuştu.

#Şırnak
#Model Uçak
#PKK
5 лет назад