|

Günde 20 kez nöbet geçiriyor

2 yaşındaki Emily Matthews isimli bebek, tedavisi olmayan hastalığından dolayı günde en az 20 kez nöbet geçiriyor. İlk kez 2 haftalıkken nöbet geçiren Emily'nin 'Aicardi Sendrom' denilen bir beyin hastalığı var. Yürüyemeyen, konuşamayan hatta yemek bile yiyemeyen Emily, tekerlekli sandalyeye mahkum yaşıyor.

Yeni Şafak
12:22 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:28 - 14/11/2016 Pazartesi
Diğer
Emily, doğduğundan beri aynı hastalık nedeniyle ilaçlara bağlı yaşıyor.
Emily, doğduğundan beri aynı hastalık nedeniyle ilaçlara bağlı yaşıyor.

Günde 20 kez nöbet geçiren 2 yaşındaki kız hayatının geri kalanında ne yürüyebilecek, ne konuşabilecek, ne de yemek yiyebilecek. İlk nöbetini 2 haftalıkken geçiren Emily Matthews isimli İngiliz bebeğe "Aicardi Sendrom" teşhisi konuldu. Emily, hastalığının teşhisinden bu yana 15 bin 200 civarında nöbet geçirdi. En uzunu 40 dakikaya kadar sürdü. Doktorlar, Emily'nin en azından ergenlik dönemine kadar yaşaması için 7-24 ilgilenilmesi ve sağlıklı kalması gerektiğini söylüyor.



Tekerlekli sandalyeye mahkum


Annesi Lindsey, 2 haftalık Emily'i emzirirken bir anormallik fark etti. Boğulmaya başlayan bebeğin ağzının kenarları morarmaya başladı. Aile, derhal hastaneye götürerek Emily'e gerekli kontrolleri yaptırdı. İlk başta önemsenmeyen durum bir hafta sonra tekrarlayınca bebeğin hastalığı ortaya çıktı. Daily Mail'in haberine göre; 1 yıl içinde nöbetleri daha da kötüleşen Emily, günde en az 20 nöbet geçiriyor ve her biri 5 dakika ile 40 dakika arasında değişiyor. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan küçük kızı kurtarmak için nöbetler gerçekleştiğinde ilaçları veriliyor. Aicardi sendromu, beynin iki yarısını birbirine bağlayan korpus kallosum oluşmasını önleyen nadir görülen genetik bir bozukluktur. X kromozomuna bağlı olarak geçen hastalık sadece kızlarda ve Klinefelter sendromu olan erkeklerde görülür.









#Emily Matthews
#Aicardi
#Aicardi Sendrom
7 yıl önce