|

Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı?

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanacak vatandaşlar bazı detayları araştırmaya başladı. YSK tarafından yayınlanan 2023 seçim takvimine göre 28 Mayıs günü 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemleri saat 08.00'de başladı. Oy sandıklarına gidecek vatandaşlar seçmen kağıdı olmadan oy kullanıp kullanamayacağını merak ediyor. Peki, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı, kullanılmaz mı? Oy verirken seçmen kağıdı göstermek zorunlu mu? İşte detaylar...

12:55 - 28/05/2023 Sunday
Güncelleme: 12:55 - 28/05/2023 Sunday
Yeni Şafak
Seçmen kağıtları
Seçmen kağıtları

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işlemleri başlayınca merak edilen konulardan biri de seçmen kağıdı olmadan oy kullanılıp kullanılmayacağı oldu. Seçmen kağıdı göstermek zorunlu mu?

SEÇMEN KAĞIDI OLMADAN OY KULLANILIR MI?

Seçimlerde seçmen kağıdının bulundurulması zorunlu değildir. Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanmak mümkün olacak. 28 Mayıs seçimlerinde yanınızda T.C Kimlik Numaralı; T.C Kimlik kartı, nüfus cüzdanı, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı vb. resimli ve resmi nitelikli bir belge olması yeterlidir.

28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlar, seçmen kağıdı olmadan oy verebilecek.

Ancak oy kullanabilmek için T.C Kimlik Numaralı; T.C Kimlik kartı, nüfus cüzdanı, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı vb. resimli ve resmi nitelikli belge oy verecek kişinin yanında olması gerekir.



#seçim
#seçmen kağıdı
#seçmen kağıdı zorunlu mu
#oy verme
1 year ago