|

Yalan dolan

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ülke meselelerine dair vatandaşları tatmin edecek somut açıklamalar yerine, soyut ifadelerle göz boyamaya çalışıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2018 Cuma
Güncelleme: 02:55 - 1/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
 CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce

İnce, miting meydanlarında ve televizyon programlarında peşi sıra yalan dolan açıklamalar yapıyor.

MAZOTA ZAM YAPACAK!

İnce’nin çiftçiye 2.5 liradan vereceğini söylediği mazot 2,35’ten veriliyor. 18 yaşına kadar sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlancağı vaadi zaten uygulanıyor. Türkiye’nin çok sorunu olduğunu iddia eden İnce, eğitimden, yargıya, sağlıktan, güvenlik operasyonlarına kadar tüm konularda ‘göreve geldiğimiz zaman halledeceğiz’ demekle yetindi. FETÖ’nün yargıdaki kriptoları üzerinden binlerce insana zulmedildiğini dikkate almayan İnce, FETÖ ile nasıl mücadele edileceği sorularına ise net cevap vermedi.

LAFIN GELİŞİ SİYASET

Gazetecilerin, İnce’nin “4. köprüyü de ben yaparım” söylemini hatırlatarak “Köprüyü nereye yapacaksınız?” sorusuna, İnce skandal bir cevap verdi. Muharrem İnce o söylemi için ‘lafın gelişiydi’ dedi. Daha sonra durumu kurtarmaya çalışan İnce, köprü fiyatları üzerinden algı yapmaya çalıştı.

DUYGU SÖMÜRÜSÜ

Somut açıklamalar yapamayan İnce, oğlu üzerinden duygu sömürüsü yapmaya kalktı. Askeriyede oğlunun yasak olan cep telefonu ile yakalandığını ve hapis yattığını belirten İnce, milletvekili olarak müdahale etmemesiyle övünmekten kaçınmadı. İnce Balıkesir’deki askeri birliğe giderek, ‘Garibanın çocuğu hapis yatıyorsa benimki de yatacak’ dedim” dediğini aktardı.

FETÖ’YÜ MAĞDUR YAPTI

FETÖ’nün kumpas operasyonlarıyla yıllarca zulme uğrayan askerlerin, polislerin ve sivil vatandaşların yaşadıkları üzerinden duygu sömürüsü yapan İnce, zamanında Fetullah Gülen’i de mağdur ilan etmişti. İnce, FETÖ elebaşı Gülen’in beddua seansını ise memnuniyetle karşılayarak “Canı yanmış birinin ve kendisini aldatılmış hisseden birinin müthiş bir feryadını hissettim” cevabını vermişti.

#Seçim
6 yıl önce