|

Advocaat'ın jokeri: Oleksandr Karavayev

Fenerbahçe'nin sezon sonuna kadar kiraladığı Ukraynalı futbolcu Oleksandr Karavayev'in transfer edilme sebebi ortaya çıkmaya başladı. Zorya Luhansk maçlarında Advocaat'ın çok beğendiği isimlerin başında gelen 24 yaşındaki futbolcunun Van der Wiel'in yerine alındığı öğrenildi.

Yeni Şafak
11:56 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 12:29 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Oleksandr Karavayev, Fenerbahçe ile oynanan iki Avrupa Kupası maçında da 90 dakika forma giymişti.
Oleksandr Karavayev, Fenerbahçe ile oynanan iki Avrupa Kupası maçında da 90 dakika forma giymişti.

Fenerbahçe'nin Zorya Luhansk'ın sağ kanat oyuncusu Oleksandr Karavayev'i transfer etmesi taraftarlar tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı. 24 yaşındaki futbolcunun neden alındığıyla ilgili sorulara cevabı Dick Advocaat verdi.



UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan iki Zorya Luhansk maçında da teknik heyetin beğenisini kazanan Oleksandr Karavayev'in sağ bek bölgesine alternatif olarak alındığı belirtildi. Van der Wiel'in takımdan gönderilmesi kararının ardından Ukraynalı futbolcuyu bu bölgede kullanmak isteyen futbolcunun referansları da bu transferde etkili oldu.



Zenit'te çalıştığı dönemde Kuzey Liglerine oldukça hakim olan Advocaat'ın Shakhtar Donetsk teknik heyetinden de oyuncuyla ilgili bilgi aldığı ifade edildi.



Shaktar'ın sağ bek olarak Dario Srna'ya alternatif olarak düşündüğü futbolcu sezon başında forma şansı bulması için Zorya Luhansk'a kiralanmıştı. Ancak Ukrayna ekibi 24 yaşındaki futbolcuyu genel olarak sağ açık bölgesinde değerlendirmişti.









#Oleksandr Karavayev
#Advocaat
#Fenerbahçe
7 yıl önce