|

Ayrılıklar an meselesi

Beşiktaş yönetimi, takımdan ayrılacak isimlerle görüşmelerine devam ediyor. Love, Tolgay ve Quaresma’nın durumları bu hafta netlik kazanacak. Yüksek ücret alan oyuncuları göndererek rahatlamak isteyen siyah-beyazlılar, ara transferin son günlerinde ise takviye yapabilir.

Haber Merkezi
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:49 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Ricardo Quaresma
Ricardo Quaresma

Transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş yönetimi, takımdan ayrılacak isimler için de görüşmelerini sürdürüyor. Vagner Love’ın sözleşmesinin feshi konusunda büyük yol kat eden yönetim, Brezilyalı oyuncunun alacakları konusunda yumuşaması üzerine görüşmeleri hızlandırdı. Kısa sürede tarafların anlaşması bekleniyor. Love, Türkiye’de başka bir takımda forma giyemeyecek. Siyah-beyazlı takımın geçtiğimiz sezonun devre arasında Alanyaspor’dan kadrosuna kattığı Brezilyalı golcü, beklenen performansı gösterememişti. Teknik ekip tarafından kadroda düşünülmeyen Vagner Love, ülkesinin takımlarından Corinthians ve Santos ile temas halinde. Love, Beşiktaş’la olan durumunu çözer çözmez, iki kulüpten birisine imza atacak.

PARAYI VER TOLGAY’I AL
  • Tolgay Arslan konusunda Fenerbahçe ile anlaşamayan Beşiktaş, transfer dönemi içerisinde gelecek tekliflere göre yol haritasını çizecek. 28 yaşındaki futbolcu için Alman kulüplerinden de teklif alan yönetimin düşük bonservis ücretleri nedeniyle bu transfere izin vermeyeceği öğrenildi. Deneyimli orta saha oyuncusu ile sezon başında 4 yıllık sözleşme imzalayan siyah-beyazlı yönetim, teknik direktör Şenol Güneş’in kadroda düşünmediği Tolgay’ı kampa da götürmemişti. Fenerbahçe’nin 2 milyon Euro’luk teklifni az bulan Beşiktaş, 4 milyon Euro civarında gelebilecek bir teklife “Evet” diyecek. Aksi takdirde Tolgay’ı satmayı düşünmeyen siyah-beyazlılarda oyuncunun affı da gündeme gelebilir.
QUARESMA NETLEŞİYOR

Ailevi sebeplerden dolayı futbol hayatına ülkesinde devam etmek isteyen ancak bu konuda ısrarcı olmayan Ricardo Quaresma ile teknik direktör Şenol Güneş bir görüşme yapacak. Deneyimli çalıştırıcının Portekizli yıldızı takımda kalması konusunda ikna etmesi bekleniyor. Öte yandan Şenol Güneş’in yanı sıra, yönetim de Quaresma ile bir araya gelecek. Sözleşme feshi gerçekleşirse detayların masaya yatırılacağı görüşmeden çıkacak sonuç siyah-beyazlıların transfer stratejisini de belirleyecek. Beşiktaş 2. Başkanı Serdar Adalı ile arası iyi olan Portekizli yıldızın, tecrübeli yönetici ile görüştükten sonra fikrini kalmak yönünde değiştirebileceği ifade edildi.

  • N’Koudou transferi Q7’ye bağlı
  • Ryan Babel’in Fulham’a transfer olmasının ardından sol açık için transfer girişimlerinde bulunan Beşiktaş’ın gündemine gelen son isim Tottenham forması giyen Georges-Kevin N’Koudou oldu. Fransız futbolcu bu sezon Tottenham formasıyla Premier Lig’de istediği kadar süre alamadı. Beşiktaş’ın N’Koudou’yu satın alma opsiyonuyla kiralamak istediği iddia edilmişti. Quaresma’nın siyah-beyazlı takımdan ayrılmasının gündeme gelmesi, bu transferin olma ihtimalini oldukça arttırdı. Portekizli yıldız da siyah-beyazlılara veda ederse, 234 yaşındaki futbolcu büyük ihtimalle Beşiktaş forması giyecek. Kariyerine Nantes altyapısında başlayan N’Koudou, 2015 yılında Marsilya’ya 1,5 milyon Euro karşığında transfer oldu. 1 yıl sonra Tottenham’ın dikkatini çeken futbolcu, 11 milyon Euro karşılığında İngiltere’nin yolunu tuttu. Geçtiğimiz sezon Burnley’de kiralık olarak forma giyen genç oyuncu, bu sezon Tottenham’da 1 lig maçına çıktı ve 1 asist yaptı. N’Koudou’nun Tottenham ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.
  • Adriano gitti geldi
  • Beşiktaş’ta uzun süredir ayrılması gündeme gelen ancak buzların erimesi ile kalma kararı alan Adriano ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Son olarak teknik direktör Şenol Güneş’e, Beşiktaş’ta kalmak istediğini belirten Brezilyalı yıldızın, tecrübeli teknik adam tarafından idmandan gönderildiği belirlendi. Güneş’in bir süre önce tutum ve davranışlarından rahatsız olan Adriano’ya tercümanı aracılığı ile “Kafası başka yerde oyuncu istemiyorum” haberini göndererek idmandan çıkarttığı ifade edildi. Yıldız futbolcunun daha sonra ailesi ve menajeriyle konuştuktan sonra teknik direktör Şenol Güneş’e gelerek, “Hocam kararımı verdim kalıyorum” dediği bunun üzerine tekrar takıma döndüğü ifade edildi. Adriano, takımda kalmak istediğini söyleyince, yönetim deneyimli sol beke 1+1 yıllık sözleşme önerdi. Brezilyalı yıldızın yönetimin bu teklifini düşündüğü ifade edildi.
#Beşiktaş
#Quaresma
#Love
#Tolgay
5 yıl önce
default-profile-img