|

Dentinho kimdir?

Beşiktaş'ın Shakhtar Donetsk'ten kadrosuna kattığı Brezilyalı yıldız Dentinho'yu yakından tanıyalım.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 24/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 18:27 - 24/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Dentinho kimdir?
Dentinho kimdir?

Tam adı Bruno Ferreira Bonfim olan Brezilyalı oyuncu 1989 yılında dünyaya geldi. Profesyonel futbol yaşantısına Corinthians'ta başlayan 24 yaşındaki futbolcu, Brezilya'nın son dönemde yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olarak gösteriliyor.

Takımı Corinthians'ın 2008 yılında 1.lige çıkmasında büyük pay sahibi olan Dentinho,yeteneğiyle Avrupa devlerinin transfer listesine girmeyi başardı.

Aykut Kocaman çok istedi

2010-2011 yılının devre arasında Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın transferde 1 numaralı hedefi olan ve bizzat kendisi giderek Brezilya'da izlediği yıldız futbolcunun 14 milyon Avro'luk yüksek bonservis bedeliyle transferi gerçekleşmeyen Brezilyalı, 1 sene sonra Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Ukranya ekibi Shakhtar Donetsk'e 7.5 milyon Avro karşılığında transfer oldu.

Performansı düşüşe geçti

Shakhtar ile 38 maçta 5 gollük performans gösteren yıldız futbolcu,beklenen patlamayı bir türlü gerçekleştiremeyince bu sezon ilk 11'deki yerini kaybetti.

Forvet bölgesinin her yerinde oynayabilir

Üstün tekniği ve hızıyla forvet ve kanat bölgelerinin her yerinde rahatlıkla oynayabilen Dentinho, bilinenin aksine daha çok asist özelliğiyle ön plana çıkıyor.


11 yıl önce