|

Eline sağlık Sinyor

UEFA Kupası 1. tur kuraları İsviçre'nin Zürih kentinde çekildi. Türk futbolunun efsane ismi Can Bartu'nun topları çektiği kuraya seri başı olarak giren G.Saray ve Beşiktaş rahatlıkla geçebilecekleri rakiplerle eşleşirken Kayserispor'a kötünün iyisi çıktı. UEFA Kupası 1. turunda maçlar 18 Eylül ve 2 Ekim'de oynanacak.

00:00 - 30/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 03:35 - 30/08/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Eline sağlık Sinyor
Eline sağlık Sinyor

UEFA Kupası 1. tur eşleşmeleri dün yapılan kura çekimiyle belirlendi. UEFA'nın Zürih'teki merkezinde yapılan kura çekimi sonunda G.Saray, İsviçre'nin Bellinzona, Beşiktaş Ukrayna'nın FC Metallist Kharkiv, Kayserispor ise Fransa'nın Paris Saint Germain takımıyla eşleşti. Toplam 80 takımın mücadele edeceği kupada ilk tur ilk maçlar 18 Eylül, rövanşları ise 2 Ekim tarihlerinde yapılacak. Karşılaşmalarda Beşiktaş ve Kayserispor ilk maçlarda rakiplerini kendi sahasında ağırlarken G.Saray deplasmanda oynayacak. Kupada ilk turu geçen 40 takım, 5'erli 8 grupta mücadele edecek. Grup karşılaşmaları, 23 Ekim-18 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Her gruptan çıkacak 3'er takımın yanı sıra, Şampiyonlar Ligi'nden grup 3'üncüsü olarak gelecek 8 takımın katılımıyla 3. tur 32 takım arasında 18 ve 26 Şubat 2009 tarihlerinde oynanacak.UEFA Kupası'nda şampiyon ise 20 Mayıs 2009'da F.Bahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yapılacak final karşılaşması sonunda belli olacak.



UEFA Kupası'nda kuraları Can Bartu çekti

UEFA kura çekimini eski ünlü futbolculara yaptırma geleneğini dün de sürdürdü. İsviçre'nin Zürih kentinde dün gerçekleştirilen kura çekiminin yıldızı Can Bartu'ydu. Türk futbolunun efsane isminin eli uğurlu geldi. Temsilcilerimiz G.Saray, Beşiktaş ve Kayserispor eleyebilecekleri rakiplerle eşleşti.


Cimbom'a İsviçre çikolatası

G.Saray'ın rakibi Bellinzona 17 yıl aradan sonra yeniden İsviçre Süper Ligi'ne yükseldi. Avrupa kupalarında ilk kez bu sezon maç yapma şansı yakalayan Bellinzona, eleme turlarında Ermenistan'ın Ararat, sonra da Ukrayna'nın Dnipro takımlarını eledi. Teknik direktör Marco Schaellibaum yönetimindeki Bellinzona ligde 8. sırada.


Kaleci: Bucchi, Grifti

Defans: Belotti, Bernardet, Siqueira, Mangiarratti, Raso, Gürkan, Miccolis, Rocca

Orta saha: Gashi, Wahab, Mehmeti, Rivera, Zenzo, Ferrazza

Forvet: Conti, Kalu, Neri,

Lustrinelli, Roux


Kara Kartal'a buz gibi rakip

Beşiktaş'ın Ukraynalı rakibi FC Metallist Kharkiv ekibi, Avrupa'da tecrübesizliği ile dikkat çekiyor. Avrupa kupalarında göze çarpan başarısı olmayan Metallist Kharkiv, kupalarda bugüne dek 6 maç yaptı. Teknik direktörlüğünü Myron Markevich'in yaptığı Ukrayna ekibinin kadrosunda ligin gol kralı Marko Devic de bulunuyor.


Kaleciler: Bazhan, Goryainov, Sidorenko

Defans: Konyushenko, Selin, Babych, Seweryn, Gancarczyk, Obradovic, Gueye, Bordiyan, Kostyuk, Kurilov

Orta Saha: Valyaev, Aparecida,

Slyusar, Trisovic, Barilko, Postupalenko, Svetlichniy, Rykun, Butenko, Devic

Forvet: Davydov, Koval, Fomin, Zeze, Didenko, Jaja Coelho


Eski başarıları mumla arıyor

1970'te kurulan Paris Saint-Germain maçlarını 48 bin 527 kişi kapasiteli Parc Des Princes Stadı'nda oynuyor. Kendi liginde 2 defa şampiyonluk yaşayan PSG, 6 kez de Fransa Kupası'na ulaştı. Paris Saint Germain, 1996 yılında da UEFA Kupası'nı alarak Avrupa'daki en büyük başarısını yakaladı.


Kaleci: Landreau, Edel

Defans: Ceara, Sakho, Bourillon, Traore, Camara, Mabiala, Armand, Garcia

Ortasaha: Claude Makelele, Sessegnon, Chantome, Clement, Rothen, Ngoyi, Sankhare, Partouche

Forvet: Giuly, Luyindula, Hoarau, Pancrate, Kezman, Arnaud




16 yıl önce