|

Galatasaray'dan Diagne bombası

Forvet transferi konusunda artık sona gelen G.Saray, Mbaye Diagne için Kasımpaşa ile pazarlık masasına oturdu. Görüşmelerin çok olumlu geçtiği ve Senegalli golcünün imzasının an meselesi olduğu ifade edildi. Sarı-kırmızılı formayı giymek isteyen Diagne, geçtiğimiz günlerde Instagram’dan Galatasaray paylaşımı yapmıştı.

Umut Yılmaz
04:00 - 30/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:26 - 30/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Mbaye Diagne
Mbaye Diagne

Galatasaray’da uzun süredir devam eden forvet arayışlarında Mbaye Diagne sürprizi yaşandı. Geçtiğimiz hafta takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildiren Diagne, sarı-kırmızılılar ile anlaşmaya vardı. Kasımpaşa yönetimi ile yaptığı görüşmede “Ayrılık” talebini aktaran Diagne, yönetimin direncini kırdı. Bunun üzerine Kasımpaşa da forvet olarak Udinese’den Stipe Perica’yı renklerine bağladı. Kasımpaşa’ya transfer olurken Çin’den bonservisini bedelsiz olarak alıp gelen Mbaye Diagne’nin menajerlik şirketi “Business Eleven”ın yetkilendirdiği temsilciler, Kasımpaşa yönetimine “Oyuncumuzu buraya getirirken her türlü kolaylığı sağladık, siz de bu transferde bize yardımcı olun” dediği belirtildi. Diagne için ilk süreçte 15 milyon Euro’luk rakam talep eden Kasımpaşa cephesi, oyuncunun ısrarlı talebi sonrasında fiyat düşürdü. Galatasaray’da teknik heyetin kadroda görmek istediği isim için kıran kırana pazarlık yapılırken, taraflar 9 milyon Euro + Eren Derdiyok konusunda anlaşma aşamasına geldi. Bonservisin taksitlendirilmesi konusunda pazarlığa oturuldu.

G.SARAY PAYLAŞIMI YAPMIŞTI

Senegalli forvet, geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından Galatasaray paylaşımları yaparken, sonrasında ise bunları geri çekmişti. Transferin noktalanma aşamasında olduğu ve hukuki sürecin de başladığı öğrenildi. Senegalli golcü Mbaye Diagne, Kasımpaşa’nın Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı Aytemiz Alanyaspor maçında rakibe tükürerek 4 maç ceza almıştı. Diagne iki maçlık cezasını ise tamamladı. Bu sezon lacivert-beyazlı forma ile 19 maça çıkan Senegalli golcü, 20 gol 2 asistlik performans sergiledi. Diagne’nin Kasımpaşa ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

CHARLİE AUSTİN DE LİSTEDE

Forvet arayışlarını sürdüren Galatasaray, alternatif isim olarak Southampton’ın golcüsü Charlie Austin’i de listeye aldı. Southampton menajeri Ralph Hasenhüttl da Galatasaray’ın ilgilendiği belirtilen Charlie Austin’in takımdan ayrılmasına sıcak baktığını söyledi. Charlie Austin hakkında konuşan Ralph Hasenhüttl, “Charlie düzenli bir şekilde oynamak istiyor. Burada böyle bir seçenek yoksa, belki de bu seçeneğe sahip olabileceği başka bir kulüp aramalı” ifadelerini kullandı. Charlie Austin, 2016’da ise Southampton’a 5,2 milyon Euro’ya transfer oldu. Southampton’da as forvet olamayan ve rotasyonda değerlendirilerek 72 maça çıkan Austin, 20 gol ve 2 asistlik bir performans sergiledi. Galatasaray’ın İngiliz golcü için teklifini sunmak üzere olduğu ifade edildi. Austin’in düzenli bir şekilde oynayacğaı için gelmeye sıcak baktığı ifade edildi.

  • Ze Luis, G.Saray’a teşekkür etti
  • Galatasaray’ın forvet transferinde gündeminde yer alan futbolculardan Ze Luis transferiyle ilgili açıklamada bulundu. 28 yaşındaki futbolcu kulüpte kalacağını belirterek, “Diğer kulüplerin benim ilgilendiğini bilmek güzel. Bu da işimizi iyi yaptığımızı gösteriyor. Şunu söylemek isterim ki, Spartak Moskova’nın oyuncusu olduğumu ve sonuna kadar sözleşmemin gerekliliklerini yerine getirmeye çalışıyorum. Şimdi tamemen Spartak Moskova’da forma giyiyorum. Tamamen Spartak Moskova’ya odaklandım. Kulübümün de izin vereceği şartlar doğrultusunda bir teklif gelirse o zaman konuşuruz. Galatasaray’a teklifi için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
  • Serdar, Fulham’ı reddetti
  • Galatasaray’da kadro dışı bırakılan Serdar Aziz’i transfer etmek için Premier Lig ekibi Fulham devreye girdi. Fulham’ın, kadro dışı olması nedeniyle direkt Serdar’ın menajeri ile temasa geçtiği ve bonservisi için de oyuncunun 2.4 milyon Euro olan alacaklarını ödemeye hazır olduğu ifade edildi. Ancak Serdar Aziz’in, İngiltere Premier Lig’de geride kalan 23 hafta sonunda topladığı 14 puan ile 19. sırada yer alan ve küme düşme hattında bulunan Fulham’a bu nedenle gitmek istemediği, teklife olumsuz yanıt verdiği belirtildi. Yönetim, Serdar’dan takım bulmasını isterken, 28 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe ile prensipte anlaştı. Sarı-kırmızılı yönetim, taraftarların baskısı nedeniyle transferi rafa kaldırıldı. Serdar ise geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yaptığı açıklamayla transfer görüşmelerini sonlandırdığını bildirmişti.
  • Di Santo an meselesi
  • Forvet arayışlarını alternatifli bir şekilde sürdüren Galatasaray için bir flaş idda da Almanya’dan geldi. Sarı-kırmızılıların Schalke 04’ün Arjantinli forveti Franco di Santo’yu bugün sağlık kontrollerinden geçireceği öne sürüldü. Bu sezon sadece 4 maçta forma giyen Di Santo, 2015 yılında Werder Bremen’den 6 milyon Euro’ya transfer edilmişti. Arjantinli forvet kariyerinde Chelsea, Wigan, Blackburn gibi takımlarda da forma giymişti. Sezon sonunda kulübüyle sözleşmesi bitecek olan 29 yaşındaki futbolcu en parlak sezonunu 2014-2015 sezonunda Werder Bremen formasıyla çıktığı 28 maçta 14 gol atarak geçirmişti.
#Galatasaray
#Forvet
#Transfer
#Mbaye Diagne
5 yıl önce