|

Terim istedi, başbakan aldı

En önemli rakibi Juventus, Zidane'ı kaybederken, İnzaghi'yi de Terim'e kaptırarak içini boşalttı. Terim, Rui Costa'yı da başbakan marifetiyle aldırarak bir taşla bütün kuşları vurmuş oldu.

z
00:00 - 5/07/2001 Perşembe
Güncelleme: 10:51 - 15/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Terim istedi, başbakan aldı
Terim istedi, başbakan aldı

Transferin gözdesi

Dünyadaki en pahalı futbolcuların en çok bulunduğu lig olan İtalya'da, Juventus ve Milan kulüpleri şimdiye kadar flaş transferleri yapan takımlar olarak göz çarptı. Transfere en fazla para harcayan kulüp, teknik direktörlüğünü Fatih Terim'in yaptığı Milan oldu. Terim'in ısrarla alınmasını istediği Rui Costa ile de dün gece 80 milyar liret karşılığında 5 yıllık sözleşme imzalandı. Portekizli futbolcuya yıllık 9 milyar İtalyan lireti verileceği açıklanırken, Rui Costa, Terim'e teşekkür etti.

Rekor Milan'da

Milan kulübü, bu zamana kadar yaklaşık 280 milyar İtalyan liretlik (yaklaşık 196 trilyon Türk lirası) transfer yaparken, en fazla transfer ücreti veren ikinci kulüp 220 milyar İtalyan lireti ile Juventus oldu. Hakan Şükür, Emre Belözoğlu ve Okan Buruk'un takımı İnter ise en fazla oyuncu alan (12) kulüp olarak ortaya çıktı. 2000 yılında Barcelona'dan, Real Madrid'e giden Portekizli Figo ise dünya futbol tarihinde, 120 milyar liret ile transferde en pahalı futbolcu olma ünvanını elinde bulunduruyor.

23 yıl önce