|

Akıllı telefonlarda yapay zekanın önemi

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz yapay zeka teknolojisinin tarihi aslında çok eskilere dayanıyor. Bilinen ilk yapay sinir ağı temelli bilgisayar olan SNARC’ın piyasaya çıkmasından sonra üzerinde sürekli çalışılan yapay zeka teknolojisi, şimdilerde üst düzey akıllı telefonların olmazsa olmazı haline geldi. Peki, akıllı telefonlarda yapay zekanın önemi ne? Yapay zeka gerçekten bir gereklilik mi? Bugün bu konuya açıklık getireceğiz.

Yeni Şafak
16:52 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 16:57 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yapay zeka yakın gelecekte kişiler arası iletişimi daha kolay bir hale getirecek.
Yapay zeka yakın gelecekte kişiler arası iletişimi daha kolay bir hale getirecek.
Akıllı telefonlarda yapay zekanın önemine geçmeden önce
“Yapay zeka nedir?”
soruna açıklık getirmek gerek.
  • Yapay zeka, makinelerin karmaşık problemlere insanlar gibi çözümler üretmesini ve insanların düşünme biçimlerini taklit etmeyi sağlayan bir teknolojidir. Sıfır ve birlerden oluşan kodların sizin gibi düşünmesi, sizin gibi analiz yapıp tıpkı sizin gibi kararlar vermesi demektir.
Bundan 10 yıl öncesine kadar bir cep telefonun sahip olduğu en ileri teknoloji GPRS bağlantısı ile internete girmeye çalışmakken şimdilerde bu teknoloji yerini 5G’ye bırakmaya hazırlanıyor. Hal böyleyken sürekli gelişen ve değişen teknoloji sadece
“ALO”
demek için kullandığımız telefonları başka bir boyuta taşımayı başardı.

İşte bu aşamada yapay zekanın gerekliliğini fark eden uzmanlar, akıllı telefonları daha da akıllı hale getirmek için yapay zeka teknolojisini devreye soktu. İnsanların davranışlarını öğrenen bu teknoloji, tüketicilere daha iyi bir hizmet verebilmek için, mevcut sistemi en iyi şekilde ayarlayıp bizlere sunuyor.


Piyasadaki yapay zekalı telefonlar hangileri ve yetenekleri neler?

Artık her marka amiral gemisi modellerinde yapay zekaya yer vermeye başladı. Ülkemizde de satışta olan popüler yapay zekalı telefonlar şunlar:








Yapay zeka, görüntüleri çok yakın bir şekilde seçebiliyor. Veri merkezindeki bilgilerle tam olarak eşleşmese bile temel özelliklere dayanarak onları bir bütün olarak algılayabiliyor. Hatta içeriklerini bile tahmin edebiliyor.

#yapay zeka
#akıllı telefon
6 yıl önce