|

Google beklenen tarihi açıkladı

ABD'li teknoloji devi Google, 4 Ekim'de yeni bir etkinlik yapmaya hazırlanıyor. Söz konusu etkinlikte yeni nesil Pixel telefonların tanıtılması bekleniyor. Üretimi HTC tarafından yapılacak telefonların tüm detayları Google tarafından tasarlandı.

Yeni Şafak
10:19 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:23 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Google 4 Ekim'de düzenleyeceği etkinlikte yeni nesil Pixel telefonlarını tanıtacak.
Google 4 Ekim'de düzenleyeceği etkinlikte yeni nesil Pixel telefonlarını tanıtacak.

ABD'li teknoloji ve yazılım devi Google, 4 Ekim'de yeni bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Etkinlikte tam olarak neyin tanıtılacağı açıklanmadı fakat Google bize bazı ipuçları veriyor.



Bildiğimiz üzere Google, akıllı telefon konusunda Nexus ile istediği başarıyı yakalayamadı. Her ne kadar Nexus telefonlarda en başarılı Android deneyimi vaat edilse de, kullanıcılar tarafından tercih edilmedi. Ayrıca özellikle ABD gibi ülkelerde operatörler tarafından tarifeli satış kampanyasının uygulanmaması nedeniyle tüketiciler Samsung gibi ana akıma hitap eden markalara yöneldi.





İşte Google bu durumu değiştirmek için yepyeni bir projeye soyundu. Bundan böyle akıllı telefonlar Pixel adı altında üretilecek. Ayrıca telefonun tasarımı da üreticilere bırakılmayacak. Bildiğimiz gibi Nexus telefonlarda yazılım boyutu Google'a, diğer detaylar ise LG ve Huawei gibi üretici firmalara aitti. Google CEO'su Sundar Pichai'nin açıklamasına göre ABD'li şirket bu kez dizginleri sıkı tuttu ve telefonu baştan aşağı kendisi tasarladı.



Yapılan kampanyalar da bunu gösteriyor. Tanıtım için açılan sitede “

" ifadesi kullanılıyor. Yani Pixel telefonlar doğrudan Google tarafından tasarlandı. Bu nedenden ötürü bu akıllı telefonlar Google için daha büyük önem arz ediyor. Bir başka deyişle Google ilk kez akıllı telefon piyasasına doğrudan giriyor diyebiliriz.







İşte 4 Ekim'de düzenlenecek etkinlikte Google'ın yeni Pixel telefonunu

. HTC tarafından üretilecek telefonların işletim sistemi, tıpkı Nexus'larda olduğu gibi saf Android olacak.



Diğer taraftan söz konusu etkinlikte Google'ın yeni akıllı saatlerini de tanıtması bekleniyor. Angelfish ve Swordfish isimleriyle piyasaya çıkacağı açıklanan saatlere ait detaylar Temmuz ayında sızdırılmıştı.







#Google Pixel
#Akıllı Telefon
#HTC
#4 Ekim
#Etkinlik
#Akıllı Saat
8 yıl önce