|

İlk katlanabilir ekranlı akıllı telefon: Rouyu FlexiPai

Dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonu Samsung veya Huawei’den değil Çinli bir üreticiden geldi. Royole markası tarafından bir etkinlikte Rouyu FlexiPai tanıtıldı.

Yeni Şafak
11:42 - 1/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:56 - 1/11/2018 Perşembe
Rouyu FlexiPai'nin 200 bin katlanmaya kadar dayanıklı olduğu açıklandı.
Rouyu FlexiPai'nin 200 bin katlanmaya kadar dayanıklı olduğu açıklandı.

Akıllı telefon sektörünün önde gelen markalarından Samsung, Huawei ve Xiaomi katlanabilir ekran teknolojileri üzerinde uzun yıllardır çalışıyor. Önümüzdeki yıl yeni ve katlanabilir ekranlı cihazlarını tanıtmaya hazırlanan markalar Çinli bir üreticiden adeta çelme yedi. Royole markası ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Rouyu FlexiPai’yi Çin’de gerçekleşen bir etkinlikte tanıttı.

Ekran özelliklerine bakacak olursak aslında düşünülen özellikler şu anlık mevcut diyemiyoruz. 7.6mm kalınlığında 7.8 inç büyüklüğünde AMOLED ekrana sahip olan cihaz katlandığı zaman 4 inç seviyesine düşüyor. Ancak videodan görüldüğü üzere bu şekliyle pek kullanışlı değil. Katlanmış durumdayken bile büyük olan cihazın tüm donanımı yan tarafındaki bölmede yer alıyor.


Teknik özellikler

Önümüzdeki günlerde satışa sunulması beklenen katlanabilir akıllı telefon, gücünü Snapdragon 8150 işlemcisinden alıyor. 6 GB RAM ve 128 GB depolama, 8 GB RAM ve 256 GB depolama gibi seçeneklerle satışa sunulacak olan Rouyu FlexiPai çift arka kameraya sahip. Hızlı şarj teknolojisi sayesinde bataryası 0’dan yüzde 80’e bir saat içinde çıkabiliyor.

Cihaz katlanma özelliği için bir vida sistemi kullanıyor. İşletim sistemi olarak Android tabanlı Water OS kullanan cihazın katlanma vidasının 200 bin katlanmaya dayanıklı olduğu belirtildi. İlk katlanabilir akıllı telefon ünvanını alan Rouyu FlexiPai’nin başlangıç fiyatı 1.300 dolar olarak belirtiliyor.





#Mobil
#akıllı telefon
#katlanabilir
6 yıl önce