|

Microsoft'un bulutları su altında saklanacak

Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin gelecekte veri merkezleri için su altında tarlalar oluşturacağını söyledi. Su altına yerleştirilecek bulut sunucuları özellikle oyun yayınları için kullanılacak.

Yeni Şafak
14:18 - 5/11/2018 Monday
Güncelleme: 14:39 - 5/11/2018 Monday
Yeni Şafak
Microsoft'un bulut servisi sunucuları.
Microsoft'un bulut servisi sunucuları.

Microsoft uzun bir süredir su altı sunucularıyla ilgili çalışmalar yapıyor. Natick isimli projeyle 2016 yılında Kaliforniya sahillerinde su altına sunucular yerleştirilmişti. Doğal olarak bu sunucu kapsülleri soğutma için su kullanıyor ve ortaya çıkan ısıyı okyanusa dağıtıyor. Bu kapsüller 5 yıllığına mühürlenerek su altına indiriliyor ve yeryüzüne çıkarılmıyor. Şirket ayrıca İskoçya sahillerine de bir kapsül yerleştirdi.


Satya Nadella, Londra’da gerçekleştirilen Future Decoded konferansında yaptığı konuşmada, Microsoft’un veri merkezi bölgeleri ve genişlemesi için su altı çalışmalarının uygun olacağını dile getirdi. Bu veri merkezleri bulut tabanlı olarak hizmet vermeyi amaçlıyor.

  • Nadella, “Dünya nüfusunun yüzde 50’si deniz kıyısına 200 km uzaklıkta yaşıyor. Bu nedenle sunucuları okyanuslara veya su altına yerleştirmek çok daha hızlı işlem yapabilmeyi sağlıyor. Yüksek hızlı işlemler sayesinde Microsoft’un Xcloud oyun akışı hizmeti de dahil olmak üzere gerçek zamanlı diğer hizmetler de öne çıkacak” açıklamasını yaptı.
#Microsoft
#Satya Nadella
#sunucu
5 years ago